Felhívás!

Nyulak és cowboyok

 1. A Fidesz a politika nagymestere. Képes lenne meggyőzni a timbuktui beduinokat, hogy balatoni homokra van szükségük. Vesztett csatát nem ismer. Mint a kakas, amely nem érte utol a szaladó tyúkot, eldicsekszik a haveroknak, milyen nagyszerűen sportolt. Most éppen azt művelte, hogy várható kidobatása előtt öt perccel kilépett az EPP frakcióból, mint a rettenthetetlen cowboy, aki peckesen kisétál a vadnyugati kocsmából, nem várja meg, hogy a részeg banda szitává lője. Mint a focista, aki egy akaratlan kezezés után emelt fővel, grandiózus lépésekkel elindul a partvonal felé, tudván, hogy a bíró hisztérikusan kotorász a zsebében a piros lap után. A hazai közönség őt ünnepli és persze vitathatatlan a tény: a bíró kancsi és hülye.

Az Európai Néppárt meg poshadjon, bomoljon saját levében, mert ha Adenauer, De Gaulle, Helmuth Kohl látnák ezt a mai hidegháború- és melegparádé-imádó társaságot, visszakérezkednének a sírba, mint Tamási Áron Rendes feltámadásában a szegény székelyek.

2.Ha két jegyzetemben ledorongoltam a román parlament antidíváját, Șoșoacă őnaccságát, engedtessék meg – három a magyar igazság –, hogy ezúttal védelmembe vegyem. Ne tessék megijedni, nem valami tavaszi hormonroham alakította át szememben bájos tündérré. De – nekem mindenről a sport jut eszembe – úgy látom őt és AUR-os társait, mint az atlétikában vagy kerékpározásban a nyúlnak nevezett iramfutót. Az egy olyan másodrendű atléta vagy kerékpáros, aki a nagy sztár előtt lohol, teker, telibe kapja az ellenszelet, a sztár pedig mögötte, a védelem alatt kevésbé izzad. Majd a vég előtt a nyúl félreáll, mert esik össze a kimerültségtől, a nagymenő társ pedig előretör győztesen. Șoșoacăt félre fogják tenni vállalhatatlan stílusa miatt, hogy előretörjön egy új típusú alakulat, amely bizonyítja: nem muszáj remegni egy rendőr előtt, nem kell bedőlni minden pánhisztériának, meg lehet állítani az ország teljes kiárusítását. Majd eldől, igazam lesz-e?

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. március 5., 8:03
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A Zubreczky úr párhuzamai nem fognak a végtelenben találkozni. Párhuzam a Fidesz és a țáțá Șoșoacă között? Hiába na, az átkosban eltöltött hosszú évek komoly nyomot hagytak az érzelmeiben.

  • User
   Dátum: 2021. március 5., 13:50
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Csak két részből? Én úgy látom, hogy több szerteágazó részből. Sporlos tetszik lenni. Minek egybematyukálni egy írásba azt, aminek nics sok köze egymáshoz. dr.T.E.

 • User
  Dátum: 2021. március 5., 12:05
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Azért eléggé bevitte az erdőbe az olvasót.
  Olyan Mátyás király meséje ,Az okos lány.Se kinn se benn,félig felöltözve,hozzon is meg nem is…Na meg mint a viccbe…koma ,te
  kibel tartasz akkor,velem vagy a medvével?