Felhívás!

Ne hagyjanak állati ürüléket a közterületeken!

Tekintettel a város közterületein észlelhető állati ürülékekkel kapcsolatos bejelentések növekvő számára a lakosok részéről, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívást intéz a kisállattartókhoz, hogy kedvenceik sétáltatásakor szedjék össze utánuk az állati ürüléket.

Nemcsak kellemetlen, de nem is higiénikus, különösen a gyermekek számára, ha állati ürülékkel találkoznak a város játszóterein, parkjaiban vagy akár a járdákon.

A TEGA Rt. köztisztasági vállalat rendszeresen oszt szét zsákokat minden bejelentett kutyatulajdonosnak, a városban pedig 60, erre a célra kihelyezett hulladékgyűjtő pont található. A TEGA Rt. azért nem helyezi el a zacskókat ezeken a pontokon, mert a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy azokat az első néhány órában mind elviszik, ezért a kutyatulajdonosoknál történő személyes szétosztást részesítik előnyben.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata az elkövetkező időszakban figyelmeztető plakátokat fog kihelyezni a játszótereken, parkokban, köztereken, hogy felhívja a lakosok figyelmét a fentiekben leírt problémára.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.