Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Szuperkupát is elhódította a bajnokverő OSK

A Szuperkupát is elhódította a bajnokverő OSK Sport

Újabb fejezetet írt a sepsiszentgyörgyi labdarúgás történelemkönyvében a Sepsi OSK csapata, amely másfél hónap leforgása alatt két országos trófeát is elhódított. A Román-kupa megnyerése után a Román Szuperkupát is bezsebelték a háromszékiek, miután 2–1-re felülmúlták a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR-t.

Hirdetés
Hirdetés

Az aradi báró Neuman Ferenc Stadionban rendezett mérkőzésen a bajnoki címvédő kolozsváriak nagyon gyorsan, már a második percben vezetéshez jutottak: Adrian Păun tizennégy méterről vette be Niczuly Roland kapuját (1–0). A folytatásban is inkább a fellegvári csapat irányított, ám Niczuly tette a dolgát. A kupagyőztes Sepsi OSK azonban nem adta fel, s a félidő hajrájában sikerült kiegyenlítenie: egy gyenge mentés után az újonnan érkezett Cosmin Matei két védő közül lőhette a labdát a kapuba (1–1).

A második félidőben a játék képe alapján úgy tűnt, a kupagyőztes szentgyörgyiek akarják jobban a trófeát, a CFR fölénye meddőnek bizonyult. A véghajrában, amikor mindenki a tizenegyespárbajt várta, a CFR korábbi játékosa, Mario Rondon gólja döntötte el a mérkőzést. A venezuelai támadó 2021-ig volt a kolozsváriak játékosa, viszont szombaton a találkozó 85. percben szerzett fejesgólja után a Sepsi OSK-nak szerzett győztes találatot, és ezzel együtt egy Szuperkupát (1–2). Az egyenlítésre már nem futotta a kolozsváriak erejéből, Dan Petrescu együttese ráadásul emberhátrányban fejezte be a döntőt, miután a hosszabbítás első percében Roger Rodriguest kiállították, mivel lekönyökölte Francisco Santost.

A 2011-ben alapított Sepsi OSK így a kupa után megnyerte a Szuperkupát is, a csapat edzője, Cristiano Bergodi pedig pályafutása során második alkalommal hódította el aktuális együttesével ezt a trófeát, miután 2007-ben a Rapid edzőjeként is Szuperkupa-győztes volt.

„Kemény mérkőzés volt, a CFR ellen nem könnyű nyerni. Le sem ültünk a kispadra, rögtön 0–1 volt az eredmény. A fiúk jó meccset játszottak, nem adták fel, nagyon elégedett vagyok a teljesítményükkel, nagyszerű munkát végeztek. A végsőkig küzdöttek, és megérdemeltük, hogy megnyerjük ezt a trófeát. Olyan labdarúgókat hoztunk a nyáron, akik jól illeszkednek a játékrendszerbe. Valószínűleg ebben a felállásban maradunk. Nem jó sokat változtatni a csapaton, mert utána nehéz játékkapcsolatokat kialakítani” – nyilatkozta Cristiano Bergodi.

Ez a találkozó vezette fel az új idényt, a hétvégén ugyanis rajtol a Szuperliga névre keresztelt élvonal 2022–2023-as szezonja. A szombati döntőn debütált a román labdarúgásban a videóbírórendszer (VAR), azonban a videóbírói megbízást kapott Kovács Istvánnak, Mihai Artenenek és Ovidiu Haţegannak nem kellett beavatkozni a meccsbe.

Labdarúgó Szuperkupa: Kolozsvári CFR–Sepsi OSK 1–2 (1–1). Neuman Ferenc Stadion, Arad, vezette: Adrian Cojocaru. CFR: Bălgrădean – Braun, Graovac, Yuri, Camora – Bordeianu (Roger, 86.) , Muhar (Hoban, 72.) – Deac, A. Păun (Yeboah, 62.), Petrila (Gîdea, 86.) – Dugandzic (Jefte, 62.). Edző: Dan Petrescu. Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Dumitrescu – Bărbuț (Golofca, 60.), Aganovic (Fransisco, 83.), N. Păun, Matei (Gheorghe, 60.) – Ștefănescu, Tudorie (Rondon, 73.). Edző: Cristiano Bergodi.

Gólszerzők: Alexandru Păun (2.), illetve Cosmin Matei (45+3.), Mario Rondon (85.). Kiállítva: Roger (90.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük