Felhívás!

Alakul a Sepsi-SIC játékoskerete

Alakul a Sepsi-SIC játékoskerete Sport

A Sepsi-SIC legfrissebb bejelentése szerint megszerezték az amerikai Khadijiah Cave játékjogát, illetve szerződést hosszabbítottak a szintén tengerentúli Britney Jonesszal.

Britney Jones tavaly decemberben csatlakozott a hatszoros bajnok és hétszeres kupagyőztes sepsiszentgyörgyiekhez, a 34 éves irányító a Nemzeti Ligában 22, a Román-kupában 4 mérkőzésen lépett pályára. Az amerikai játékos a bajnokságban 14,7 pontot és 4,9 asszisztot, a kupában pedig 11,5 pontot és 5,3 lepattanót átlagolt.

Khadijiah Cave az előző idényben az izraeli Hapoel Petah Tikva játékosa volt, 23 mérkőzésen kapott lehetőséget, átlagban 37 percet töltött a pályán, 21,9 pontot szerzett és 11,6 lepattanót gyűjtött. A 27 éves, 190 cm magas center korábban az izraeli Maccabi Ashdod, a Ramat Hasharon és a svájci Pully mezét öltötte magára, ezt megelőzően pedig az amerikai egyetemi bajnokságban a Baylor Egyetem együttesét erősítette. 2018-ban a Svájci Kupában elődöntőt játszott, 2021-ben az izraeli bajnokságban ezüstérmet szerzett.

Khadijiah Cave a Sepsi-SIC negyedik leigazolt játékosa a nyáron, amint arról már beszámoltunk ősztől Sepsiszentgyörgyön folytatja karrierjét a 21 éves konstancai Andreea Mititelu, a 24 éves belga–kongói Bethy Mununga és a 28 éves dán Maria Jespersen is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások