Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem táncol már Törő

Nem táncol már Törő Sport

Szombaton, tüdőgyulladás következtében elhunyt a 45-szörös válogatott labdarúgó, Törőcsik András. 67 évet élt. A legendás csatár korábbi klubja, az Újpest saját halottjaként tekint a játékosra: „Sajnos ismét egy ikon távozott közölünk, de tudjuk, hogy a menyei futballpályán zeng majd, hogy »Táncolj, Törő!«”

A magyar válogatottban 1976-tól 1984-ig 45 mérkőzésen szerepelt és 12-szer volt eredményes. Pályára lépett az 1978-as és 1982-es világbajnokságon. Pályafutásában két esemény jelentett törést: az első vb-jén történt kiállítása, valamint 1979-es súlyos autóbalesete, amelyben megsérült a bal csípője, emiatt nem tudott eleget tenni a meghívásnak a világválogatottba. Klubszinten az Újpesti Dózsa csapatában 236 mérkőzésen 69 gólt lőtt, majd légiósként, Franciaországban a Montpellier-nél eltöltött szezon után a Volán SC és az MTK-VM játékosa volt. Futballtudása alapján nemzetközi szinten is kiugró karriert jósoltak neki, de ezt – részben súlyos sérülése miatt – nem sikerült valóra váltania.

„A Megyeri úton hamar elnyerte szurkolók szívét, hiszen különlegesen bánt a labdával, cselezéseit, robbanékonyságát pedig képtelenség volt lemodellezni. A szurkolói társadalom a szívébe zárta 9-es számú játékosunkat, dal is született róla: Az Újpest pályán egy csillag ragyog, Törőnek hívják a csillagot, az Újpest-tábor kedvence ő, előre Lilák és Táncolj Törő, Táncolj Törő, Táncolj Törő!” – olvasható az Újpest FC honlapján.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük