Felhívás!

Mehettek, jöhettek

Nahát, Háromszék küldöttei nemrég ismét megjárták magukat Strasbourgban! Csak hát ezúttal is, mint minden alkalommal, amikor elöljáróink próbálták ott elétárni a romániai magyarság ellen irányuló, a többségi nemzet részéről érkező megaláztatásokat, anyanyelvünk, kultúránk, létünk ellen elkövetett atrocitásokat, süket fülekre találtak. Strasbourgban senkit, még csak udvariasságból sem érdekelnek a panaszaink: megmondták, hogy eddig még nem vették komolyan az eddigi beadványokat.
Ráadásul, ha ezeknek a bürokrata országoknak a képviselői látogatást tesznek Romániába, akkor azt csak a fővárosra korlátozzák. Szóba állnak olyan személyekkel, mint a volt miniszterelnök, akik asztaltársaságban, jó hangulat közben elmondják, hogy itt minden rendben a nemzeti kisebbség szintjén, de van egy kisebbségi réteg, ami nem hajlandó békésen tűrni a megaláztatást, de már folyamatban van a felszámolásuk. A magyar sajtóorgánumok próbálkoznak ugyan elmondani, megcáfolni az ellenünk hozott vádak hiteltelenségét, de sajnos nem hallatszik, vagy ha igen, akkor is eltorzítva.
Úgy látszik ez a mi sorsunk (de nem szabad beletörődni). És mintha ez nem lenne elég, egyes megválasztott képviselőink hozzájárulnak ahhoz, hogy a romániai magyar közösségeket szétzüllesszék. Akkor sem tudnak, nem akarnak összefogni, amikor választások vannak, és az összefogással a magyar választópolgárok érdekeit szolgálnák. A pártocskák, szervezetek fontosabbnak tartják a saját vezetőik érdekeit. Ti megválasztott vezetőinknek mondjátok magatokat, de legalább választások előtt hagyni kellene a saját érdeket az itt élő magyarság javára! Az eredmény(telenség) ugyanaz, mintha másra bíznánk a sorsunkat. Mehettek, mehetünk Strasbourgba, Brüsszelbe, a francba!
Kusztos András, Sepsiszentgyörgy

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.