Felhívás!

Kötelező első szavazás?

Orbán Viktor precízen fogalmazott, midőn egy szlovák portálnak adott interjújában rámutatott, hogy ő a szabadságért harcol a liberálisokkal szemben, s azt sem hallgatta el, hogy ma már nem létezik liberális demokrácia csak „liberális nem-demokrácia”. Valóban, a magát liberálisnak nevező oldalon kőkemény intoleranciát látunk a más véleményekkel szemben, a legbrutálisabb cenzúrát és öncenzúrára kényszerítést. Embereket bocsátanak el az állásukból, ha nem állnak a sorba, akár börtönbe is kerülhet bárki a politikai véleménye miatt.

Az első számú liberális követelésből, a szólásszabadságból ma, miként a magyar kormányfő is rámutatott, vélemény-hegemóniára törekvés lett, s nem számít, hogy ki az ellenfél, egy kis ország vezetője vagy éppenséggel az amerikai szuperhatalom volt elnöke, akit egész hivatali ideje alatt szabotált a fősodratú sajtó, majd miután ennek dacára megnyerte a választást, a voksolás eredményének meghamisítását követően egyszerűen kitiltották a közösségi médiából.

Ugyanez az erőcsoport, mely – miként Bogár László professzor fogalmaz – képes alternatív valóságok legyártására, tömegek tudatának hatékony manipulálására, újabb és újabb javaslatokkal jelentkezik, melyektől további helyzeti előnyt remél. Nem kétséges, tudatformáló hatalmuk a leghatékonyabban a fiatal korosztályok körében érvényesül. Részben azért, mert az új nemzedékek már a kellő ügyességgel, főként rejtett módszerekkel befolyásolt közösségi médián szocializálódtak. Ott pedig ők diktálnak.

Az „Egyensúly” nevű baloldali kutatóintézet nemcsak azt a politikában már korábban megfogalmazott javaslatot porolta le, miszerint választójogot kellene biztosítani a 16 éveseknek, de egyben ezt is javasolták, hogy akár kemény, akár puha eszközökkel rá kell venni az első szavazókat a választáson való részvételre. Magyarán megengedhető lenne a „kutatók” szerint, hogy kötelezővé tegyék az első voksolást. Ilyet legutóbb a kommunista rezsimben alkalmaztak.

Kétségünk ne legyen, ha rajtuk múlna, akkor csak magukfajta jelöltek közül lehetne majd „választani”, akárcsak a régi rendszerben. Meg is tesznek mindent azért, hogy akik másként gondolkodnak mint ők, azok győzelmi eséllyel rajthoz se állhassanak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.