Felhívás!

Válaszolt a Profi vezetősége

A kétnyelvűségre való törekvéseit bizonyító, de hibás magyarsággal megírt választ küldött a sajtónak a Profi áruházlánc arra a bojkottfelhívásra, amelyet az Erdélyi Magyar Néppárt országos szövetsége intézett a magyar vásárlókhoz a közelmúltban.

Mint ismert, az áruházlánc egyik sepsiszentgyörgyi üzletének vezetője megtiltotta alkalmazottainak, hogy egymás között magyarul beszéljenek, és előfordult, hogy a vásárlókat is zaklatta azért, mert saját anyanyelvükön szólaltak meg.

Alább az üzletlánc közleményének magyar változatát közöljük, változtatások nélkül:

„A Profi Rom Food támogatja a kétnyelvűséget és azokban az üzleteinkben amelyek olyan területeken vannak ahol a magyar lakosság nagy létszámban él, a közleményeink egyaránt román és magyar nyelven íródnak és hangzanak el.

A Profi üzletek szabályzata az, hogy minden ügyfelünk, nemzetiségétől függetlenül megkülönböztetés mentes bánásmódban részesüljön.

Amint jelzést kapunk, hogy a Profi alkalmazottjai diszikriminálják a nyelvet, azokat az alkalmazottakat átképezzük, mert azt kívánjuk, hogy az üzletekben a lehető legbarátságosabb és a legkedvezőbb légkör létezzen a vásárláshoz.

Különben is, álláspontunk gyakorlatban való áttételét egy nemrég készült tévé-adás 16:45 percénél tekinthető meg az alábbi címen: (az Erdélyi Magyar Televízió május 5-i adása – szerk. meg.).”

A közleményéből nem derül ki, hogy mi lett vagy lesz a sorsa annak az alkalmazottnak, akinek az eltávolítását az EMNP követelte, továbbá nem tekinthető ez a levél bocsánatkérésnek sem, ugyanis a Néppárt azt is kérte.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.