Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Plumbers-DVD jelent meg

Plumbers-DVD jelent meg Kultúra

A kézdivásárhelyi The Crazy Plumbers néhány éve több alkalommal mutatta be nagy sikerrel a helyi Vigadó színpadán A rockabilly láz – egy irányzat antológiája című zenés rocktörténeti produkcióját. A napokban a műsor DVD-n is megjelent, melynek nem mindennapi utómunkáiról, a közelgő koncertről és a további tervekről Tofán Levente nagybőgős-énekes számolt be lapunknak.

Levente a produkció ötletének felidézésével indította a beszélgetést. „Lung László Zsolt, a Vigadó igazgatója keresett meg az akusztikus koncert ötletével, és kezdetben a saját dalainkat akartuk az `50-es évekbeli, dob nélküli rockabilly hangszerelésben elővezetni. Azonban az erős punk-rock hatású számok ilyen formában túlzottan kiherélve szóltak, ezért döntöttünk úgy, hogy inkább egy rockabilly-történelemórát, zenetörténeti előadást tartunk. A műsor a műfaj 1954-re tehető születésének, virágkorának és a ‘60-as évek elején bekövetkezett hanyatlásának történetét meséli el a jelentősebb előadók, mint Elvis Presley, Carl Perkins, Johnny Cash, Buddy Holly, Gene Vincent, Eddie Cochrain, továbbá a szebbik nem képviselői, Wanda Jackson és Janis Martin dalaival illusztrálva”, fejtette ki a frontember.

Hirdetés
Hirdetés

Két sikeres előadás után a következő koncertet a Kelemen András vezette Hobby Video Team rögzítette, ám a felvétel kiadása mindmáig váratott magára. „Kelemen András ötlete volt a műsor felvétele, így a stáb rögzítette a 2018. április 13-ai koncertet. Azonban a rengeteg kamera megtette hatását, a lámpaláz következtében az átkötő szövegek közben akadoztam, hebegtem, és újrahallgatva a felvételt, vállalhatatlannak találtam azt. Azonban Kelemen András nem hagyta annyiban a dolgot, éveken át rágta a fülem, hogy ezt kár lenne veszni hagyni, míg beadtam a derekam. Próbálkoztunk azzal, hogy ismét rámondom a szöveget a képre, ám végül amellett döntöttünk, hogy elmegyünk a Vigadóba, és újból felvesszük az összekötő szövegeket, amelyeket András rengeteg munkával úgy belesimított a felvételbe, hogy észre sem vevődik, azokat nem a koncerten mondtam. Emellett a beszédek alatt fotókat is bevágott a felvételbe, igazi dokumentumfilm-jelleget adva annak, és így három évvel később végre elkészült A rockabilly láz – Egy irányzat antológiája című akusztikus koncertünk DVD-je.”

Levente az utómunka részleteibe is beavatott. „Előkerült az ing, amelyet a három évvel ezelőtti koncerten viseltem, és még csak ki sem híztam belőle. Azonban azóta változott a frizurám, így egy koncertfotóval elmentem a fodrászomhoz, és azt mondtam: »ilyen hajat vágj nekem«, és megcsinálta.”

A zenekar május 28-án, pénteken 19 órától akusztikus koncert keretében mutatja be a saját szerzemények által keretbe foglalt tizenhét dalt felvonultató DVD-t a kézdivásárhelyi Borudvar szabadtéri színpadán, ám a történetnek itt nincs vége. „A Hobby Video Teammel és a Vigadóval karöltve tervezzük a folytatást: a műfaj legfontosabb előadóit egy-egy előadás keretében vennénk górcső alá, és azokat is rögzítenénk, az Elvis-produkcót már megírtam, és próbáljuk a fiúkkal”, summázott Levente.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük