Felhívás!

Három jaj

Nagy kő esett le a szívemről, amikor a covid-oltást gyártó cég bejelentette, nincs bizonyíték a halálesetek és az oltás közötti összefüggésre. Ugyanígy, gondolom, fellélegeztek a múlt század elején a dohányosok, amikor a dohánygyártó cégek által pénzelt n+1 kutatás kimutatta, nincs bizonyíték a halálesetek és a dohányzás között. Aztán egy idő múlva nem lélegeztek – nem baj, jöttek az új dohányosok.

Szakorvoshoz megyek, nem jószántamból, erélyesen hajt a családorvos. Küldőpapírral, tehát ingyenes. Még le sem dobom a felöltőmet az előcsarnokban, értesítenek, az ingyen vizsgálat annyit foglal magában, hogy tessék helyet foglalni, mire tetszik panaszkodni? Ugyanis a szakvizsgálatra kiutalt állami összeg elfogyott. Rábólintok, csak a telefon plusz kábeltévé ára. De az nem elég, kellene egy másik vizsgálat. Hát, villany és gáz nélkül nem maradhatok. Majd a patikából beszerezni egy kütyüt, az kétszáznál kezdődik. És ja, visszajönni ellenőrzésre. Hamleti dilemma: enni vagy lenni. (Vagy elmenni.)

Helyszín lehetett volna Zágráb vagy Kragujevác vagy Tuzla. Franjo, Selmir és Matija a szeretőjüket, kocsijukat, horgászbotjukat fitogtatták, esetleg azzal versengtek, kinek a muskátlija, magnóliája vagy ribizkéje virgoncabb. Aztán forrófejű politikusok és főleg médiaemberek hatására muskátli helyett zászlójukat tették ki az ablakba, hadd pukkadjon meg a szomszéd. És amire addig nem is gondoltak, felfedezték: hoppá, én szerb vagyok, az bosnyák, amaz horvát!

Koszovóban, mely a szerb nemzet bölcsője, az albánok abszolút többséggé szaporodtak. (Ismerős ugye?) Az albánok magasról pottyantottak a dicső szerb múltra, Milosevicsék pedig nem értették meg, melldöngetésből és elnyomásból nem lehet megélni. A művelt Nyugat, amely kitalálta Jugoszláviát, hogy besegítsen a Monarchia elföldelésébe, elhatározta ugyanannak a Jugoszláviának a szétmarcangolását, mert világos volt, hogy a büszke szerbek alatt az nem lesz oroszgyűlölő bábállam, mint Ukrajna vagy… találja ki az olvasó.

22 éve, március végén kezdte stratégiai szövetségesünk, a NATO Szerbia bombázását. 2500 halott, 25.000 lakóház, iskolák, óvodák satöbbi. Volt olyan bomba, amelyen Boldog Húsvétot felirat díszelgett. A jogszeretők üdvözlete.

Én, részemről, maradnék a muskátlival és a horgászbottal. Politikusok kíméljenek. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.