Felhívás!

A szülőket segítik

• Vakációs foglalkozásokat szervez online a Napsugár Egyesület, így segítik a szülőket, gyermekeket a hosszú tavaszi vakáció alatt. Közösségi oldalukon naponta osztanak meg tippeket, játékokat, unaloműző otthoni programokat a gyerekeknek, akik bekapcsolódhatnak a tevékenységekbe. A napi programok között gyöngyfűzés, origamizás, virágültetés szerepel, akárcsak meseolvasás, online keresztrejtvény-fejtés. A cél az, hogy a gyerekek ne unatkozzanak a hosszú szünidő alatt, és hasznosan foglalják el magukat – mondta Rácz Anna óvónő. Az ajánlott tevékenységeket naponta 10 és 12 óra között teszik közzé, de a különböző kézműves programok után versenyeket is hirdetnek, korosztályra bontva. Ezekre is érdemes figyelni, a vakáció végén nyereményeket osztanak szét a legkitartóbb, legügyesebb gyermekek között. 

• A megyei közegészségügyi igazgatóság engedélyével lehetnek nyitva a napközik és óvodák a vakáció ideje alatt. Kovászna megyében a 152 intézmény mintegy fele fogadja a kicsiket. Eszerint 79 napközi nyitott ki, reggeltől délutánig, esetenként délig mehetnek a gyerekek – tájékoztat a tanfelügyelőség. A hetente frissített listát a tanfelügyelőség honlapján és az óvodákban teszik közzé, itt követhetik a szülők, hogy melyik intézmény van nyitva, de a megye minden településén, beleértve a falvakat is, kinyitnak egy óvodát, és várják a gyermekeket. 

• Virtuális találkozót szervezett a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum az iskolát kezdő kisdiákoknak és szüleiknek, akik ezáltal betekintést nyerhettek az iskola mindennapjaiba, virtuális sétát tehettek, és meghallgathatták az új évfolyamot kezdő tanítók bemutatkozóját is. Ugyanakkor egy honlapot is létrehoztak, ahol iskolába hívogató tevékenységeken vehetnek részt a gyerekek, bemutatják a tevékenységeket, játékokat, táborokat és az iskola címerét is. A sutori.com oldalon az iskolát kezdő kisdiákok és szüleik is találnak információt az iskoláról. Az előkészítő osztályokba április 29-ig írathatják be gyerekeiket a szülők. Azokat a gyermekeket, akik ez év augusztus 31-ig betöltik a hatodik életévüket, kötelező beíratni. Akik szeptember 1. és december 31. között lesznek hatévesek, csak az iskolaérettség megállapítása alapján iratkozhatnak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.