Felhívás!

Nem alakul ki a rendszer

Csak a tanügyminiszter különböző nyilatkozataiból lehet tudni, hogy az iskolaigazgatói és helyettesi tisztségekre versenyvizsgák megszervezését fontolgatja a minisztérium, erről azonban még semmilyen hivatalos átirat, rendelkezés nem érkezett a háromszéki tanfelügyelőségre. Tény, hogy augusztus végén mindegyik intézményvezetőnek lejár a mandátuma, sokan pedig már most is kinevezéssel látják el funkciójukkal járó kötelezettségeiket.

Nyolcéves kihagyás után 2016-ban, illetve 2017-ben írtak ki utoljára vizsgát az igazgatói és aligazgatói funkciókra. Sorin Câmpeanu tanügyminiszter sajtónyilatkozatai szerint július első hetében, még a nagyvakáció előtt, de ha a járvány ezt nem engedné meg, akkor jövő tanév elején lesz aktuális a vizsga lebonyolítása. Ezt két lépésben képzeli el, először egy országos szinten egységes, írásbeli vizsga lenne, majd azok számára, akik megkapják a szükséges minimális jegyet, iskolaszinten lenne egy szóbeli.

Kiss Imre főtanfelügyelő elmondta, Kovászna megyében 82 igazgatói, 32 aligazgatói állásra kell majd vizsgázni a jelentkezőknek. Hivatalos dokumentum híján még arról nem tudott részleteket mondani, pontosan milyen módszertan szerint történne ez meg, de tekintve, hogy július igencsak közel van, és előtte 30 nappal már meg kell hirdetni a helyeket és a vizsgafeltételeket, valamint sok előkészülettel is jár a szervezés a tanévzárás sok eseménye közepette, hamarosan pontosabb információkra számít.

Az iskolaigazgatói versenyvizsga után egyébként a fő- és szaktanfelügyelőkre is megmérettetés vár, utoljára 2015-ben vizsgáztak ugyanis, a törvény által megengedett egyéves hosszabbítás után már tavaly óta megbízással működnek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.