Hirdetés
Hirdetés

Felültem a giccsvonatra

November közepe van, feltámadott sírjából az összes karácsonyi slágerrel befutott énekesnő, elindult az ollájvántforkriszmösz-vonat, amelyről nincs leszállás, de nincs ám. Azt mondják a bevásárlóközpontok, üzletek vezetői, azért van már tele minden giccses mikulás szobrocskával, piros-zöld kockás takaróval, mert idén koronavírust hoz az angyalka a szent ünnepen. És mivel járvány van, kevesen mehetnek be egyazon időben az üzletbe (hol és mikor egyébként?), az embe­rek kezdjenek el időben vásárolgatni, szépen beosztva, ne egyszerre menjenek, mint a juhok. Osszuk be gondosan, ma én megyek, holnap Marika, aztán pénteken meg Jancsi.

Na, ne áltassuk magunkat, légyszi! Amióta az eszem tudom – legalábbis, amióta azt tudom, hogy segíteni kell az angyalkának az ajándékokkal – azóta mindig úgy volt, hogy alig került le a polcról az akciós műanyag halloweeni tök és a halottak napi mécses, röppent is helyére a libatoll szárnyú angyalka. És ezzel semmi baj sincs, hiszen erre van szükségünk, nem?

Már jó régen betápláltuk agyunkba, hogy a szeretet ünnepe ez, meg a családé, a boldogságé. Az év azon időszaka, amikor kötelező módon örülnünk kell mindennek, a hónak, a hóban játszó gyereknek, az újabb papucsnak a nagymamától kapott csomagban, az odasült kalácsnak, az elsózott töltött káposztának, még az összegubancolódott fényfüzérnek is. Erre a nagy örömre meg idejében készülni kell. A kis Jézus csak akkor születhet újra a szívünkben, ha a lakásunk patyolat tiszta, valamint, ha el van készítve szent­estére a harmincfogásos vacsora, ezt is tudja mindenki.

Nálam a polcon már ott dí­sze­leg a Mikulás, asztalomon kint van az adventi koszorú. Megrendeltem, megvásároltam, felkutattam nagyjából minden ajándékot, amit adni szeretnék. No meg magamnak is megvettem, ami kellett, s azt is, ami nem kellett. Néhány napja csak és kizárólag rénszarvasos zoknit vagyok hajlandó felhúzni. Mert ja, én is, mint sokan mások, vágyok erre a megteremtett rózsaszín buborékra. Jobb, mint a semmi, tartson hát minél többet!

Már csak abban segítsen valaki, az őszinte mosolyt, a boldogság érzetét, a veszekedésmentes karácsonyt honnan lehet megrendelni? Nem baj, ha nem akciós!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások