Felhívás!

Akaratlan prófécia

Egész biztosan vannak olyan romániai, erdélyi, székelyföldi, háromszéki focirajongók, akik az elmúlt szombaton megszokásból vagy alkalomszerűen megnyitották a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) internetes honlapját. A délutáni órákban megjelent egy ilyen eredmény: Hermannstadt – Sepsi OSK 1–2. Az OSK 3 pontja szépen be is volt könyvelve a mellékelt tabella számoszlopaiba, úgyhogy a szentgyörgyi csapat szombaton, február 27-én délután a 4. helyen állt 40 ponttal, 25 mérkőzésből 9 győzelemmel, 13 döntetlennel, 3 vereséggel, 39–25-ös gólaránnyal.

Tapasztalt szurkoló is zavarba jöhetett hirtelen. Hát mi van? Az OSK-nak nem vasárnap lesz a mérkőzése a Hermannstadttal?! A Covid–19 okozta sok halasztás, időpont-változtatás stb. miatt az ember könnyen feladhatja ilyenkor, megszégyelli magát, hogy nem tudott a mérkőzésről, amit már előre lejátszottak a 25. fordulóból. Pedig több újság előzetesében is olvasható a beharangozó vasárnapi időponttal. Ennek ellenére a fent említett eredmény ott volt a szakszövetség honlapján szombaton egész nap.

Mi történt? Egy olyan hiba, ami bárkivel előfordulhat. A Gázmetán – UTA mérkőzést szombaton kora délután játszották, az aradi csapat 2–1-re győzött, a szakszövetségi szolgálatos pedig a Hermannstadt – Sepsi OSK mérkőzéshez írta ezt az eredményt. Vasárnap valamilyenkor javították a hibát, de a „spirituális poén” csak ezután következett. A Sepsi OSK szintén 2–1-re győzött, és szintén Medgyesen, de a Hermannstadt ellen, így hát az akaratlan próféciával előre beírt – megelőlegezett – eredménye akár maradhatott is volna a szövetség honlapján. Egyszerűen csak vissza kellett írni vasárnap este oda, ahol már több mint fél napig látható volt.

A történet legvidámabb része persze a 3 pont, amely megerősítette a Sepsi OSK 4. helyezését. Nagyon kellett ez a győzelem! A hátralévő mérkőzések: Szentgyörgyön a Chindiával, a Botoșani-nal idegenben, a Gázmetánnal Szentgyörgyön, az UTÁ-val Aradon, az FCSB-vel Szentgyörgyön. Nem könnyű sorozat, a többi eredmény függvényében valószínűleg még 3–4 pont kellene a rájátszásos helyhez, ennél több a 4. hely megőrzéséhez. Emeljük ki – és ez adjon önbizalmat a csapatnak! – a bajnokságban a legkevesebb veresége (3) a Sepsi OSK-nak és a Kolozsvári CFR-nek van!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.