Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra hallattak magukról

Újra hallattak magukról Sport

A sepsiszentgyörgyi Sport-All sícsapatának tagjai nemrég a Șuior-kupán, illetve a Székelyföldi Síbajnokság gyergyócsomafalvi állomásán, a Gyergyó-kupán bizonyítottak.

Az ország legjobb sportolói mérték össze tudásukat a Șuior-kupán, amelyen népes mezőny – összesen 130 sportoló – gyűlt össze. A versenyprogramot a meleg időjárás miatt megváltoztatták, az óriás futamot törölték, így a két nap leforgása alatt műlesiklást tartottak külön díjazással. A Sport-All sícsapatát Bíró Maja és Hinti Rares képviselte, Bocz Attila edző irányítása alatt. Bíró Maja az első versenynapon a második legjobb időt síelte, míg Hinti Rares a 15. helyen zárt 40 versenyzőből. Második napon Bíró Maja két nagyon szép futam után az első helyen végzett – országos szinten először diadalmaskodott –, Hinti pedig a 10. lett.

Hirdetés
Hirdetés

A Székelyföldi Síbajnokság 4. fordulóját képező Gyergyó-kupán hét dobogós helyezést szerzett a csapat. A kisgyerek korosztályban (2014–2013) Tulit Gergő 2., Pethő-Berde Andor 3. lett. A 2011–2012-ben születettek között Tulit Eszter harmadikként ért célba, csakúgy, mint a 2009–2010-es korcsoportban Méder Zsófia. Ugyanitt a fiúknál Florea Csanád elsőként, Varga-Orbán Csanád pedig másodikként végzett. A 2007–2008-as korosztályúaknál Bíró Maja harmadikként zárt.

Ugyanekkor sor került a 2020-as Hargita Megyei Síbajnokság díjazására. A Sport-All Ski Team 3 bajnoki címet szerzett, Tulit Gergő, Florea Csanád és Bíró Maja személyében, míg Pethő-Berde Andor, Morar Alexandra és Méder Csaba korosztályában harmadik helyezést érdemelt ki.

Szombaton Brassópojána adott otthont a kisgyerekeknek szóló Active-kupának, itt Bihari István (2014-ben született) a 7., Vass Vitus Aba (2012–2013) a 18., Moraru Vlad pedig a 22. helyen végzett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük