Felhívás!

Teli tervekkel és türelemmel

Teli tervekkel és türelemmel Sport

Nemrég hírt adtunk arról, hogy a négyszeres bajnok és ötszörös kupagyőztes Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata magasabbra tette a mércét és az Európa-kupa helyett az Euroligában indulna a következő idényben. A háromszéki alakulat első székelyföldi csapatként méretkezhet meg a legrangosabb európai kupasorozatban.

A zöld-fehérek megerősített játékoskerettel vágnak neki az őszi szezonnak, Zoran Mikes vezetőedző pedig bizakodón várja az új kihívásokat. „Nagyon örülök, hogy a városi és a megyei önkormányzat is támogat, és hálás vagyok, hogy ezekben az időkben is segítik a projektünket. Megpróbálunk mindenkit büszkévé tenni, remélhetően hamarosan elkezdjük a felkészülést is” – nyilatkozta Zoran Mikes, hozzátéve: bízik abban, hogy az újonnan csatlakozott játékosok elegendő frissességet hoznak a csapatba, így a következő idényben sem lesz hiány izgalomból.

A bosnyák szakember úgy látja, a játékosok számára extra motivációt jelenthet az, hogy ismét pályára léphetnek és a legmagasabb szinten játszhatnak.

Az új szerzeményekről elmondta, mindannyian olyan játékosok, akik képest azt a kosárlabdát játszani, amilyet elvárnak tőlük, ugyanakkor tisztában van vele, hogy hamar ki kell alakítani a csapatkémiát és gyorsan formába kell lendülniük, főleg, ha a versenynaptár nem változik a tervezetthez képest.

„Biztos vagyok benne, hogy az új játékosok tisztában vannak azzal, fontos, hogy megfelelő energiát hozzanak magukkal, hiszen eleget kell tennünk a kihívásoknak, hogy együtt ünnepelhessük az eredményeket a szurkolókkal. Meglátjuk, hogy a játékoskeretünket a későbbiekben kell erősítenünk vagy sem annak érdekében, hogy mindegyik versenysorozatban a lehető legmagasabb szinten teljesítsünk” – fogalmazott a sikerkovács.

Zoran Mikes szerint minden versenysorozatban motiváltan és eltökélten szerepelnek, de nagy előnyükre szolgálna, ha szurkolók előtt mérkőzhetnének. „A bajnokságban és a kupában további trófeákat akarunk nyerni, ahogy az előző szezonokban is tettük, és tudjuk, hogy ehhez szükségünk van a megfelelő folyamatra. Lépésről lépésre kell haladnunk, örülnünk kell az élményeknek, jobbnak kell lennünk minden ellenfelünknél, ha minden kihívásnak eleget akarunk tenni. Ha megtanuljuk élvezni a folyamatot, valóra válthatjuk az álmainkat” – véli.

Hatalmas lépésnek nevezte a klub számára az Euroliga-selejtezőben való részvételt, külön öröm számára, hogy erőfeszítéseiket a legnagyobb európai fórumok is elismerik. „Mindenképp szeretnénk állandó és eredményes szereplői lenni a nemzetközi kupasorozatoknak, lassan, de biztosan tisztelni fogják a csapatunkat és a klubunkat. Okosnak és felelősségtudatosnak kell lennünk annak érdekében, hogy rájöjjünk, ezt hosszú távon hogyan tudjuk kivitelezni. Soha nem akartunk egy éjszaka alatt semmit, a folytonosságunk pedig mindig meghozta a kívánt eredményt. A jövőben is hasonlóan folytatjuk, tervekkel és türelemmel. Komolyságot mutattunk a szándékainkkal, célkitűzésünkkel” – jelentette ki Mikes, hozzáfűzve, a fiatal és tapasztalt játékosok számára egyaránt vonzó célpont akarnak lenni, egy olyan klub, amely folyamatos fejlődési és tanulási lehetőséget biztosít számukra, és ahol folyamatosan a győzelemért szállnak síkra.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások