Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Régi-új kapitány a U21-es válogatottnál

Emil Săndoi (sz. 1965) veszi át Románia U21-es labdarúgó-válogatottjának az irányítását, miután a szakszövetség elköszönt Florin Bratutól. Emil Săndoi voltaképpen „visszaveszi” az U21-es válogatottat, amelynek vezetőedzője volt a 2006–2013-as időszakban. Akkori távozásában döntő szerepet játszott az, hogy a csapata az amatőrökkel, félamatőrökkel teli Feröer ellen 2–2-es döntetlent játszott. A Săndoi-korszak mérlege román szempontból: 44 mérkőzés, 20 győzelem, 12 döntetlen, 12 vereség. A román U21-es válogatottnál nem hivatalosan a célkitűzések is megfogalmazódtak: úgy szerepelni a jövő évi román–grúz közös rendezésű Európa-bajnokságon, hogy az ott elfoglalt helyezéssel kijusson a csapat a 2024-es, párizsi olimpiára. Az előző Európa-bajnokságon a román U21-es gárda elődöntős volt, ezáltal kijutott a tokiói olimpiára, ahol azonban várakozáson alul szerepelt (0–0 Új-Zélanddal, 0–4 Dél-Koreával, 1–0 Honduras-szal).

Románia U20-as válogatottjának új szövetségi kapitánya Daniel Pancu (sz. 1977). Az egykori 27-szeres válogatott labdarúgó edzőként a Politehnica Iasinál és a Rapid Bukarestnél dolgozott. Az utóbbi két évtizedben volt néhány magyarellenes megnyilvánulása, többször támadta Bölöni Lászlót. Érdekes lesz megfigyelni, hogy a csapatnál számol-e továbbra is az elődjei által „bejáratott” székelyföldi magyar játékosokkal. (bl)

Ezüst vegyespárosban

Ezüstérmet nyert a Szőcs Bernadette és Ovidiu Ionescu alkotta romániai kettős a vegyespárosok küzdelmében, a müncheni multisport Európa-bajnokság asztalitenisz-versenyében. A páros a legjobb 32 között csatlakozott a versenyhez, a döntőig vezető úton török, luxemburgi, lengyel és osztrák ellenfeleket győztek le. A hétfő esti döntőben a francia Emmanuel Lebesson és Jianan Yuan duó négy szettben diadalmaskodott felettük. A marosvásárhelyi származású Szőcs Bernadette és a buzăui Ovidiu Ionescu a negyedik érmüket szerezték meg a kontinenstornákon, a 2012-es és 2016-os Európa-bajnokságon egyaránt bronz-, míg az Európa Játékokon 2019-ben ezüstérmet szereztek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük