Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Düsseldorfban a dobogón

Düsseldorfban a dobogón Sport

Augusztus 5–7. között a németországi Düsseldorfban rendezték meg az Andro Kids Open elnevezésű nemzetközi asztaliteniszverseny 31. kiadását, ahol 16 ország közel 700 sportolója mérkőzött meg.

Hirdetés
Hirdetés

A viadalon asztalhoz állt a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK hat sportolója is, Chelmuș Ionuț, Canea-Kocsis András, Handra Márk, Simó Éliás Máté, Canea-Kocsis Abigél és Balázs Boglárka fontos tapasztalatokkal gazdagodott a nemzetközi eseményen.

A párosok versenyében a Canea-Kocsis Abigél és Balázs Boglárka duó az U13-as korosztályban második helyen végzett. A döntőben attól a lengyel párostól kaptak ki 3–1-re, amelyet a csoportmeccsek során legyőztek. Handra Márk és Simó Éliás Máté az elődöntőig küzdötték magukat, ahol 2–0-s vezetés után alulmaradtak a Stein/Nevizhyn kettőssel szemben. Canea Kocsis András Müller Robinnal az oldalán a nyolcaddöntőig menetelt, míg a Chelmuș Ionuț /Pozzi Marco kettős számára a negyeddöntő volt a végállomás.

Egyéniben az U19-es korosztályban versenyző Chelmuș Ionuț teljesített a legjobban, aki harmadik helyezést ért el, ugyanis az elődöntőben, kiélezett mérkőzésen 3–2-re kikapott a Borussia Düsseldorf játékosától, Hasse Tysontól. U17-ben Canea-Kocsis Andrást a főtáblán a második körben az osztrák Dobretsberger Paul állította meg. U13-ban Handra Márk az egyenes kieséses szakaszban kapott ki, míg Simó Éliás Máté a nyolcaddöntőben búcsúzott. Balázs Boglárka az egyenes kieséses szakasz második körében szenvedett vereséget a későbbi győztes lengyel Kulczycka Wanessától. Canea-Kocsis Abigél szintén a második körben búcsúzott nagy csatában, 2–3 Zeng Biankával (TG Neuss).

Kerekes Barnabás edző köszöni a Nexxon, Toro Impex, Csíki Söröző, Timate cégeknek és a szülőknek, valamint Hegedűs Ferenc úrnak a felkészülésben és kiutazásban nyújtott támogatást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. augusztus 17., 13:45
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Azert ki lehetett volna írni azt is, hogy a Handra Márk és Simó Éliás Máté páros a 3. helyen végzet… Abbol hogy „…az elődöntőig küzdötték magukat, ahol 2–0-s vezetés után alulmaradtak a Stein/Nevizhyn kettőssel szemben…” ez nem derül ki…