Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Hangolnak a csíkiak is

Hazai pályán kezdte el szerdán nyári felkészülési mérkőzéseinek sorozatát a labdarúgó 2. Liga augusztusi rajtjára készülő FK Csíkszereda. A csíki futballcsapat az élvonalbeli Chindia Târgoviște együttesét fogadta a 30 Celsius fokos kánikulában. A mérkőzés egyetlen találata a 26. percben született, amikor a vendégeknél Neguț egy felső kapufáról visszapattanó labdát közelről a hálóba továbbított. A Dican Ferenc irányította FK a tervek szerint szombaton, Brassóban a Konstancai Farul ellen játssza következő edzőmérkőzését.

Egy álommal szegényebben

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11–10-re kikapott Olaszországtól a budapesti vizes világbajnokság negyeddöntőjében, ami azt jelenti, hogy Märcz Tamás legénysége az 5-8. helyért játszhat a folytatásban. A világbajnokságok történetében eddig mindössze két válogatott, a jugoszláv és a spanyol tudta megvédeni címét – ehhez a szűk körhöz csatlakozhatnak az olaszok, ha 2019 után az idén is elhódítják a győztesnek járó trófeát. További negyeddöntős eredmények: Spanyolország–Montenegró 7–6, Horvátország–Szerbia 14–12, Görögország–Egyesült Államok 16–11. A mai program: elődöntő: Olaszország – Görögország (17.00), Spanyolország – Horvátország (22.00); az 5-8. helyért: Magyarország–Egyesült Államok (15.30), Montenegró – Szerbia (20.30).

Visszatért Milánóba

Romelu Lukaku visszatért az Internazionale labdarúgócsapatához, a belga támadó a Chelsea kölcsönjátékosaként szerepel a következő idényben az olasz együttesben. A két klub megállapodása értelmében a 29 éves csatár – aki tavaly nyáron 97,5 millió font ellenében igazolt Londonba – nyolcmillió euróért vált klubot. Lukaku évi 12 millió eurós fizetéséből négymilliót elenged, így régi-új munkaadójánál „csak” nyolcmillió eurót keres majd. A szerződés nem tartalmaz vételi opciót. A 102-szeres válogatott támadó 2019 és 2021 között 95 tétmérkőzésen 64 gólt szerzett az Interben, amellyel megnyerte az olasz bajnokságot, az Európa-ligában pedig döntős volt. A Chelsea-ben 44 fellépésén 15 találatig jutott a mögöttünk hagyott évadban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük