Felhívás!

Kinőtte magát a körverseny

Kinőtte magát a körverseny Sport

Idén nagyot álmodtak a szervezők, és a három székelyföldi megyén is túlra vitték Székelyföld Kerékpáros Körversenyét. Az augusztus 9-13. közötti időszakra tervezett nemzetközi sportesemény Debrecenből rajtol, az első magyarországi szakaszt követően a megszokott útvonalon, Maros, Hargita és Kovászna megyéken halad át a karaván.

A májusban Magyarországról rajtoló híres olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia mintájára az augusztusban esedékes székelyföldi körverseny Debrecenből indul, ahol a versenyzők tudásukat és felkészültségüket egy 91,7 km hosszúságú városi szakaszon mérhetik össze.

„Olajozzátok meg a bicikliláncot, húzzátok meg a küllőket, mert idén nyáron újból visszatér a Székelyföldi Körverseny! 2022-ben 16. alkalommal szervezzük meg a sokoldalú kerékpárversenyt, amely az előző évekhez képest most igazán kinőtte magát: az országhatárt először átlépve, a Körverseny kiterjeszti hatókörét Magyarországra is, hiszen augusztus 8-án Debrecenben lesz a csapatbemutató, majd egy nappal később ugyanitt fogunk rajtvonalhoz állni! Ráadásul idén 4-ről 5-re növeltük a szakaszok számát, ami további új izgalmakat és kihívásokat tartogathat a versenyzők számára!” – áll a szervezők felhívásában.

Az első, magyarországi szakasz után a Székelyföldi Körverseny résztvevői visszatérnek a verseny klasszikus színteréhez, Székelyföldre. A második szakasz, a tavalyi start helyszínéről, Marosvásárhelyről indul és Csíkszereda felé tart. A kerékpárosok Szovátán keresztül jutnak el Székelyudvarhelyre, majd egy kis lövétei kitérővel 161,6 kilométer letekerése után érnek célba. A harmadik szakaszon Csíkszeredából indulva Kézdivásárhelyt érintve Sepsiszentgyörgyre kerekeznek a sportolók. A szolid 136,8 km-es táv végén a kerékpárosok alaposabban megismerhetik a megyeszékhely központját: a szakasz utolsó három kilométere szentgyörgyi körökkel áll össze. A negyedik versenynapon egy új útvonalon fedezhetik fel a kerékpárosok Kovászna és Hargita megyék szépségeit, táji adottságait. A 144 kilométeres távnak Sepsiszentgyörgyről vágnak neki és Barótot, majd Székelyudvarhelyt is érintve Hargitafürdőre érkeznek meg. A zárószakaszon a Székelyudvarhely – Bucsin-tető – Gyergyószentmiklós – Csíkszereda útvonalon haladnak.

A 16. Székelyföld Kerékpáros Körverseny tervezett útszakasza 1. szakasz (augusztus 9.): Debrecen, 7×13,1 km. 2. szakasz (augusztus 10.): Marosvásárhely – Nyárádszereda – Szováta – Szentegyháza – Lövéte – Kirulyfürdő – Csíkszereda (161 km). 3. szakasz (augusztus 11.): Csíkszereda – Sepsibükszád – Kézdivásárhely – Sepsiszentgyörgy (136 km). 4. szakasz (augusztus 12.): Sepsiszentgyörgy – Barót – Székelyudvarhely – Hargitafürdő (144 km). 5. szakasz (augusztus 13.): Székelyudvarhely – Zetelaka – Bucsin-tető – Gyergyószentmiklós – Csíkszereda (149 km).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások