Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ismét bizonyított a lovas

Ismét bizonyított a lovas Sport

A kurtapataki Zonda Lovasklub-CSA Wolf sportolója, Bangyán Benjámin remek versenyzéssel az ötödik helyen fejezte be a június 23–26. között Karácsonkőn megtartott nemzetközi díjugrató verseny Silver Tour kategóriáját. Az Ambrus Szabolcs által felkészített lovasnak ez volt az első nemzetközi megmérettetése.

Hirdetés
Hirdetés

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI), valamint a Román Lovas Szövetség (FER) közreműködésével tető alá hozott Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyen többnyire a hazai díjugratás legsikeresebb sportolói mérték össze erejüket magyarországi, francia, olasz és szíriai versenytársaikkal.

Bangyán Benjámin egyetlen székelyföldi versenyzőként képviselte megyénket, régiónkat és ACHWIE-Lucy nevű lovával tisztességesen helytáll a nemzetközi mezőnyben. A háromszéki sportoló a 120–125 cm akadálymagasságú pályán, a Silver Tourban tette próbára magát, és a vasárnapi döntőben szép lovaglással, egy verőhibával, valamint nagyon jó időeredménnyel az ötödik helyen végzett. „Az országos versenyeken egyre gyakrabban megjelenő és ígéretesen teljesítő Bangyán Benjáminnak ez volt első nemzetközi szereplése, jó eredményével pedig bekerült a díjazott versenyzőknek kijáró tiszteletkörbe” – mondta el edzője, Ambrus Szabolcs.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások