Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Silverstone-ban vendégeskedik az F1

Silverstone-ban vendégeskedik az F1 Sport

Nyáriasnak éppen nem nevezhető a Brit Nagydíj hétvégéjére jósolt időjárás, még esőre is van kilátás. Külön engedélyt adott ki az F1-es csapatoknak az FIA a silverstone-i hétvégére.

Hirdetés
Hirdetés

Jelezték, hogy túl a szabályzatban megszabott gumimelegítési időkön és hőmérsékleten, ezen a hétvégén lehetővé teszik számukra, hogy a maximum 30 Celsius-fokra állított kerékpaplanokban hagyják az abroncsaikat minden éjszakára. Normál esetben a gumik előkészítő melegítését csak az edzések/verseny előtti órákban szokás megkezdeni, a mostani engedménynek azonban nyomós oka van: a hétvégére jósolt időjárás. A következő három napban Silverstone-ban nem fog hőgutát kapni az F1-es mezőny. Az időjósok szerint a hőmérséklet nemigen fog 20 fok fölé emelkedni, és még az eső lehetősége is a levegőben lóg.

A Brit Nagydíjon természetesen a közönség nagy része a hazai pilótáknak, Lewis Hamiltonnak, George Russellnek és Lando Norrisnak szorít majd, ám a pontversenyben élen álló Verstappent nehéz lesz befogni. A Red Bull elképesztő sorozatot teljesített az elmúlt hetekben: sorozatban hat versenyt nyert meg, így kényelmes előnyt épített ki a konstruktőri versenyben a Ferrarival szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük