Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Füstölő Aszfalt 4

A Kendu Egyesület – partnerségben a Zöld Nap, a Pro Pectus, a Salvatore Egyesületekkel, valamint a Székely Kutyaklubbal és a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületével – augusztus 27-én ismét megszervezi a Füstölő Aszfalt mini paralimpiát. A sorozat negyedik kiadásának is a fortyogói Skat Kart pálya ad otthont. Minden fogyatékkal élő, speciális nevelést igénylő személyt szeretettel várnak a versenyre, amelyen biciklivel, háromkerekűvel, tolószekérrel, rollerrel, taposóval is részt lehet venni. A szervezők minden résztvevőt díjaznak, hiszen céljuk, hogy mindenki megtapasztalja a mozgás örömét, továbbá ezúton igyekeznek ráirányítani a figyelmet a fogyatékkal élőkre. A benevezés ingyenes, jelentkezni legkésőbb augusztus 1-ig lehet Oláh Attilánál (0746.319.358) vagy az egyesület Facebook-oldalán.

Ukrajna lépett egyet

Az ukrán labdarúgó-válogatott 3–1-re győzött Skóciában az utolsó világbajnoki pótselejtező elődöntőjében, és vasárnap 20 órától döntőt játszik Walesben a házigazdákkal. A tét az év végi katari vb-részvétel. Az ukránok pótselejtezőjét a háború miatt halasztották márciusról júniusra. Eközben olyan javaslatok is elhangzottak, hogy a skót, osztrák, walesi hármasból jusson ki egy a vb-re, a csoport negyedik tagjának, az ukránoknak pedig humanitárius okból selejtező nélkül biztosítsanak egy helyet a világbajnokságon. Igen ám, de akkor 33-ra emelkedett volna a vb mezőnye, egyik csoport 5 tagú lett volna, ami igencsak megzavarta volna a vb lebonyolítását.

Interkontinentális Szuperkupa

A Copa América-győztes argentin labdarúgó-válogatott nyerte meg a 2022-es Finalissimát, miután a londoni Wembley Stadionban megrendezett csúcstalálkozón 3–0-ra diadalmaskodott az Európa-bajnok olasz nemzeti együttes ellen. Giorgio Chiellini így vereséggel búcsúzott a Squadra Azurrától a Finalissimának elkeresztelt összecsapáson, amelyet harmadszor rendeztek meg, de ezúttal közel három évtizedes szünettel került rá sor ismét. Legutóbb 1993-ban éppen Argentína diadalmaskodott Európa és Dél-Amerika bajnokának találkozóján.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük