Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Aradon döntőzik a Sepsi OSK

Aradon döntőzik a Sepsi OSK Sport

Aradon küzdhet a romániai Szuperkupáért a kupagyőztes Sepsi OSK, amely július 9-én 20.30-tól a Neuman-stadionban a bajnok Kolozsvári CFR ellen veszi fel a kesztyűt az idény első hivatalos mérkőzésén. A sepsiszentgyörgyi klub újabb játékos érkezését jelentette be.

Hirdetés
Hirdetés

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) úgy határozott, idén Aradon, a Neuman-stadionban rendezik a romániai Szuperkupa döntőjét, amelyben a bajnok Kolozsvári CFR és a kupagyőztes Sepsi OSK mérkőzik meg egymással. Ez lesz az első találkozó Romániában, ahol már a VAR-rendszer segíti a játékvezetők munkáját, valamint használni fogják az 1. Ligában is, amely július 16-án rajtol. A felújított, korszerűsített, 12 584 férőhelyes aradi stadion Neuman Ferenc báró (1910–1996) nevét viseli. A tehetős üzletember családi és egyéni vállalkozásként több aradi üzem tulajdonosa, résztulajdonosa, igazgatója volt, köztük a híressé vált ITA készruhagyárat is irányította. Ő alapította 1945-ben a „textilgyári” UTA labdarúgó csapatot, amely 1947-ben, 1948-ban, 1950-ben, 1954-ben, 1969-ben és 1970-ben volt Románia országos bajnoka.

Időközben új játékos érkezését jelentette be a sepsiszentgyörgyi klub, Cosmin Matei személyében egy újabb középpályás csatlakozott a kerethez. A 30 éves labdarúgó legutóbb az élvonalból kiesett bukaresti FC Dinamo játékosa volt, de megfordult már az FC Farul, a török Genclerbirligi SK, a horvát NK Istra 1961, a görög Atromitosz, az Astra Ploiești és a FCSB együttesében is, illetve két alkalommal a román válogatottban is pályára lépett. A Sepsi OSK tájékoztatása szerint Cosmin Matei két évre szóló szerződést kötött a piros-fehérekkel.

A gsp.ro értesülései szerint a Sepsi OSK az Európa-konferencialiga rajtja előtt szeretné átigazolni a 2. Liga 2021–2022-es bajnoki idényének gólkirályát. A 22 éves csatár, Sory Ibrahim Diarra az afrikai Maliból érkezett Romániába, és a 21 mérkőzésen elért 15 góljával az 1. Ligába való feljutáshoz segítette az FC Petrolul Ploiești csapatát. A gsp.ro úgy tudja, a Sepsi OSK kedvező feltételekkel szeretné megszerezni a csatár játékjogát, ám ehhez nem csak a Petrolullal kellene megegyezni. hanem a 3. ligás Ceahlaul Piatra Neamț (Karácsonkő) vezetőivel is, lévén, hogy a moldvai klub az érvényes szerződések alapján részesedésre jogosult a Diarra átigazolási, kivásárlási díjaiból, avagy vételáraiból, mert a Ceahlăultól került a Petrolulhoz. A Transfermarkt társaság nyilvántartásaiban Sory Diarra játékospiaci ára jelenleg 225 ezer euró.

A Sepsi OSK-nál június 13-án fújnak gyülekezőt. A nyári felkészülést hazai környezetben kezdi a csapat, majd június 17. és július 1. között az ausztriai Kaprunban edzőtáboroznak, ahol a napi edzések mellett négy felkészülési mérkőzés is szerepel a programban. A tervek szerint a piros-fehérek június 22-én a szintén ott edzőtáborozó magyar bajnok Ferencvárossal játszanak felkészülési mérkőzést, majd 24-én a lengyel Legia Warszawa, 27-én a bolgár CSZKA Szófia és 30-án a német Karlsruher SC ellen gyakorolnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük