Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Dzsiudzsicuban elért sikerek

Az elmúlt hétvégén Görögországban zajlott az ifjúsági (U16, U18 és U21) dzsiudzsicu Európa-bajnokság, amelyről a sepsiszentgyörgyi sportolók hat – egy arany, négy ezüst és egy bronz – éremmel tértek haza. A sepsiszentgyörgyi sportolók a román válogatott tagjaiként remekeltek és hozzájárultak ahhoz, hogy Románia a harmadik helyen zárta az Eb-csapatversenyét. A Sepsiszentgyörgyi MSK növendéke, Veronica Oltean első lett küzdelemben (fighting, 40 kg/U16), míg az ugyanebben a versenyszámban tatamira lépő csapattársai közül Adrian Bogluț (62 kg/U21) és Electra Gărăiacu (44 kg/U16) második, Brianna Lungu (57 kg/U16) pedig harmadik lett, a földharcban (ne-waza) érdekelt Adrian Stănciuleasa (50 kg/U16) a második pozícióban fejezte be a kontinenstornát. Az ugyancsak megyeszékhelyi Show Time SK négy dzsiudzsicussal képviseltette magát a görög megmérettetésen, a legjobb eredményük Darius Maghiar (92 kg/U21) nevéhez fűződik, aki földharcban a dobogó második fokára állhatott fel.

Országos focileltár

A gsp.ro hírportál a sportminisztérium hivatalos adataira hivatkozva közölte az erdélyi, romániai labdarúgás összegző számadatait. Ezek szerint 2020 végén a valamilyen bajnokságban is szereplő leigazolt játékosok száma 148 399 volt, ebből nő 1130, férfi 59 473, utánpótlás korosztályú lány 3349, fiú 61 819, gyermek korcsoportokba sorolt lány 557, fiú 22 071. Az említett esztendőben a Román Labdarúgó-szövetséghez (FRF) is csatlakozott futballklubok, csapatok száma 2914 volt, a bajnokságokban rendszeresen résztvevő klubok, csapatok száma pedig 2872. Hivatalosan 3005 edző és 2112 oktató szerepelt a nyilvántartásokban, utóbbiakhoz azok tartoztak, akik az adatgyűjtés idején nem rendelkeztek teljes jogú edzői képesítésekkel.

Magyarországon a 2020. esztendő során 281 ezer volt a leigazolt labdarúgók száma, ebben benne van minden korosztály és minden szintű bajnokság. Megjegyzendő, hogy Magyarországnak úgy van majdnem kétszer több leigazolt labdarúgója, hogy az ország lakosságának a száma nagyjából a romániai lakosság fele. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük