Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Rangadózik a KSE

Kőkemény ellenfél érkezik Kézdivásárhelyre, a KSE kosárlabdacsapata ma 16.30-tól a bajnoki ezüstérmes Szatmárnémeti VSK-t látja vendégül a női Nemzeti Liga 12. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. November végén a céhes városiak kérésére napolták el a bajnokit, ugyanis keretük több játékosa korosztályos válogatottak edzőtáborába volt meghívva. A táblázatban szomszéd a két alakulat, pontszámban is egyenlőek (29 pont), viszont a 4. helyen tanyázó VSK-nak még csak 15 lejátszott meccse van, szemben az ötödik KSE 19 mérkőzésével.

Szabályzatra figyelmeztetnek

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a sajtóban megjelent téves és ezáltal félretájékoztató írásokra reagálva szükségét érezte közleményben emlékeztetni egy olyan határozatára, amely az 1. Liga csapatait érinti.

Tavaly június 27-én a szakszövetség végrehajtó bizottsága egyöntetűen megszavazta azt a szabálymódosítást, miszerint az 1. Liga alapszakaszában, illetve alsó- és felsőházi rájátszás végső rangsorában, egyenlő pontszámok esetén az érintett csapatok egymás elleni eredményeinél nem veszik figyelembe az idegenben lőtt gólok számát. A szabálymódosítással a román szakszövetség igazodik az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA), amely korábban szintén eltörölte az idegenben lőtt (több) gól értékét a nemzetközi kupákban. Mint emlékszünk, a Sepsi OSK is átélte a módosítást a Konferencia-ligában, ahol a felvidéki (nagyszombati) 0–0 és itthoni 1–1 után hosszabbítás, majd kiesés következett.

A román első osztályba is bevezetett új szabályzat a Sepsi OSK csapatát az alsóházi rájátszásban elfoglalt végső helyezésének szempontjából érinti. Csak az alapszakasz eredményei jöhetnek számításba, hiszen az alsóházi rájátszásban mindenki mindenkivel csak egyszer mérkőzik, nem lesznek visszavágók, eleve nem is lesz összevetés a hazai pályán és idegenben elért eredmények között. A véletlen úgy hozta, hogy a felsőházi rájátszás utolsó (6.) helyének elfoglalása nem múlt az új vagy régi „gólszabályon”. A végső helyezéseket azonban befolyásolhatja. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük