Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Jól teljesít a Sepsi–SIC

A megyeszékhelyi Sepsi–SIC kézilabdacsapata hazai környezetben 33–22 arányban diadalmaskodott a Brassói Corona felett a 19 év alatti országos bajnokság 11. fordulójában. A D-csoportban a Sepsi–SIC 22 ponttal listavezető, megelőzve a Coronát (16), míg a rájátszásba jutást jelentő harmadik helyért a Szászsebesi Fleșeriu Sportlíceum (12), a Székelyudvarhelyi ISK (12), a Medgyesi ISK (10) és a Fogarasi ISK (10) küzd, a csoport utolsó két helyén a Fogarasi VSK és a Brassói Dinamo áll. A Carmen Cartaș irányította lányok ma a székelyudvarhelyi csapat otthonában játszanak.

Az egy korosztállyal kisebb, U17-es országos bajnokságában a Sepsi–SIC idegenben 43–19 arányban nyert a Sporting Vidombák ellen. A 10. fordulóban aratott sikerrel a háromszéki csapat a pontegyenlőség ellenére (38,5) átvette a vezetést az F-csoportban, mivel jobb gólkülönbséggel rendelkezik, mint a Corona. A Cenk alatti város együttesét a Csíkszeredai VSK (32,5), a Sporting Vidombák (17,5), a Brassói Dinamo (15,5), a Segesvári ISK (9,5) és a Brassói Kids Tâmpa (-4) követi. A Sepsi–SIC szombaton a Segesvári ISK-t fogadja a Szabó Kati Sportcsarnokban.

A nagyrészt a megyeszékhelyi klub játékosai alkotta Sepsiszentgyörgyi Nemzeti Kiválósági Központ csapata győzelemmel zárta az A-divízió odavágó-sorozatát, 36–27 arányban nyert a Știința Bacău otthonában. Féltávnál a fiatal sepsiszentgyörgyi kézilabdázók három sikerrel az A-csoport 9. helyét foglalják el a másodosztályban. A visszavágó első fordulójában a Kiválósági Központ február 24-én a Galaci CSM együttesét látja vendégül.

Szoros befutó

A női sífutók 10 kilométeres klasszikus stílusú versenyszámán a pekingi téli olimpia egyetlen székely sportolója, Lőrincz Tímea a 98 induló közül a 86. helyezést érte el. A gyergyószentmiklósi sífutó 37:36.7-es időeredménnyel teljesítette a távot, +9:30.4-es hátránnyal az aranyérmet szerző norvég Therese Johaug (28:06.3) mögött. Ez volt egyébként a versenyszám történetének legszorosabb befutója, a második helyezett finn Nerttu Niskanen mindössze 4 tizedmásodperccel maradt le az aranyéremről.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük