Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Apad a CFR előnye

Apad a CFR előnye Sport

A gsp.ro hírportál értesülései szerint a Kolozsvári CFR futballklub tekintélyes pénzösszegekkel tartozik a játékosoknak. A kifizetések legutolsó határideje 2022. március 31., miután – ha a hátralékokat nem törlesztik – a vezetőségnek minden érintett játékossal külön tárgyalnia kell az adósságok átütemezéséről, a részletfizetésekről. Ha nem sikerül megállapodni, az illetékesek felfüggeszthetik a csapat élvonalbeli játékengedélyét!

Hirdetés
Hirdetés

Az említett hírportál újságírói úgy tudják, a CFR játékosainak bérei tavaly szeptember végéig vannak teljes mértékben kifizetve, a hátralék február 25-én 4 hónaposra növekedhet. De például a győzelemért járó ezer-ezer eurójukat sem kapták meg a labdarúgók, márpedig a 2021–2022-es bajnokság alapszakaszában 19-szer hagyta el a pályát győztesként a csapat. Ehhez jönne még a tavalyi bajnokság ezer-ezer eurós győzelmi díja minden játékosnak. Adós a klub a 2020–2021-es bajnoki címért járó pénzdíjakkal is, amelyek értéke játékosonként 20-25 ezer euró körül mozog, a pontos összeg az egyéni szerződésektől is függ. Mindezek mellett a CFR 350 ezer eurónyi adóhátralékot halmozott a kolozsvári önkormányzattal szemben.

„Nekünk is megvannak a hiányosságaink, a csapaton belül három havi bérelmaradások halmozódtak. A labdarúgóink megkapják a béreiket. Ők is jól tudják ezt, voltak már ilyen helyzetekben, és akkor sem nyújtottak be folyamodványokat az illetékes hatóságoknak. Tudják, ha panaszt nyújtanak be, akkor sem kapják meg hamarabb a pénzüket, és több pénzt sem kapnak, mint az elmaradások összege”, nyilatkozta Cristi Balaj, a Kolozsvári CFR klubelnöke.

A CFR kedden gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán az Aradi UTA ellen, ami azt jelenti, hogy a címvédő és listavezető képtelen nyerni 2022-ben! Ráadásul a szezon első 21 fordulójában a „vasutasok” egyszer sem játszottak döntetlent, az idei évre fordulva viszont ez már a negyedik ikszük zsinórban. Február végén a csapat Sepsiszentgyörgyre látogat.

Az utóbbi két-három forduló fejleményei azt mutatják, a Sepsi OSK számára még mindig van matematikai esély a felsőházi rájátszásra, de nagyon nehéz, hiszen a két következő fordulóban két vetélytárshoz kell látogatni. Apró jó hír az, hogy a Voluntari már nagyjából bebiztosította felsőházi helyét, a Rapid pedig büntetés miatt február 12-én, szombaton szurkolóközönsége nélkül kénytelen játszani a háromszéki csapat ellen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük