Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Páratlan páros esély

Hamarosan eldől, sikerül-e a nagy bravúr, nevezetesen az, hogy Magyarországnak két klubcsapata ott lehessen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében.

Hirdetés
Hirdetés

A Telekom Veszprém (korábban MKB) idén ötödször próbálkozik a BL-trófea elhódításával. Ha még egyszer olyan közel állna hozzá, mint 2016. május 29-én (28–19-es vezetés a Kielce elleni döntő 46. percében), aligha engedné ki a kezéből. Annak a hihetetlen és megmagyarázhatatlan vereségnek a fájó emlékére csak a BL-győzelem lenne a gyógyír.

De milyen a sport fintora, van némi esély arra, hogy idén Nagy Lászlóéknak egy másik magyar csapat álljon az útjába, az örök rivális Mol–Pick Szeged. Papíron a Tisza mentiek ugyan „másodhegedűsök” a Vardar elleni negyeddöntőben, de a tavalyelőtti BL-győztes stábja, játékosai és szurkolói roppant kellemetlen hírt kaptak néhány nappal ezelőtt. Az orosz Szergej Szamszonenko bejelentette, az új idénytől már nem tudja finanszírozni a csapatot. Korábban a Vardar női szakosztályá­nak támogatásától is visszalépett, emiatt a tavalyi BL-döntős (26–27) szétesett, már nem is indult a nemzetközi kupákban. Elképzelhető, hogy a Szamszonenko bejelentése feltüzeli a játékosokat, de ugyanúgy lehet ezzel ellentétes hatása, amit a Pick Szeged kihasználhat…

A Veszprémnek sem könnyű falat a német Flensburg (tegnap lapzárta után ért véget az első mérkőzés), de korántsem megoldhatatlan feladat. Két magyar siker esetén már csak azért kellene izgulni, hogy ne legyen Veszprém – Pick elődöntő Kölnben. De ha ezt hozná a sorsolás, akkor is van vigasz, hiszen egyik magyar biztosan döntős!

A férfi kézilabda BL 2018-2019-es idénye negyeddöntőjének mai programja: 21 órától Vardar – Mol-Pick Szeged, 27-én 19 órától Kielce – PSG. Visszavágók két hét leforgása alatt. A kettős párharcok győztesei jutnak a kölni négyes döntőbe.

A női kézi BL Final Four-ban tisztább a kép, sajnos, magyar páros részvétel idén sem sikerült, a Ferencváros nem bírt az orosz Don–Rosztovval. A Győri Audi ETO azonban esélyes a címvédésre, és ezt az elődöntő sorsolása is segíti (Győr – Vipers, Rosztov – Metz). A CSM Bukarest simán alulmaradt a negyeddöntőben a Metz-cel szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük