Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Női kézilabda-vb: legyőzte Magyarországot és bejutott a középdöntőbe a román válogatott

Női kézilabda-vb: legyőzte Magyarországot és bejutott a középdöntőbe a román válogatott Sport

Az utolsó másodpercekben szerzett góllal Románia női kézilabda-válogatottja 28-27-re (félidőben 10-16) legyőzte pénteken Magyarországot, és ezzel bejutott a Japánban zajló világbajnokság középdöntőjébe.

Hirdetés
Hirdetés

A magyar válogatott végig vezetett a mérkőzésen, hatgólos előnye is volt, a román csapatnak azonban a találkozó végére sikerült egyenlítenie, majd az utolsó másodpercekben büntetőből megszerezte a győztes gólt. Romániának győzelemre volt szüksége a továbbjutáshoz, Magyarországnak a döntetlen is elég lett volna ahhoz, hogy a középdöntőben folytathassa.

A mérkőzés elején nagyon gyengén játszott a román csapat, Magyarország elhúzott 5-0-ra, Neaguék csak nyolc perc után találtak be a magyar kapuba (5-1). A dán Kim Rasmussen irányította magyar lányok többnyire tartani tudták a 4-5 gólos különbséget, és végül hatgólos előnnyel vonultak az öltözőbe.

Kényelmes előnye tudatában a második játékrész elején kissé kiengedett a magyar válogatott, így a románok a 41. percre kétgólosra csökkentették a hátrányukat, a 48. percben pedig már csak egy góllal vezetett a magyar csapat. Ennél az állásnál ismét feléledni látszott a magyar válogatott, 24-21-re, 25-22-re, az 56. percben pedig 26-23-ra vezetett, és úgy tűnt, hogy megszerzi a győzelmet, a végjátékban azonban 27-25-ös magyar vezetésnél a románok dobtak zsinórban három gólt és megnyerték a mérkőzést. A győztes találatot Cristina Neagu szerezte büntetőből.

A csoport másik két mérkőzésén Spanyolország 27-26-ra legyőzte Montenegrót, Szenegál pedig 30-20-ra nyert Kazahsztán ellen.

Így Spanyolország végzett az első helyen a csoportban 10 ponttal, Montenegró a második 8 ponttal, Románia a harmadik 6 ponttal, Magyarország a negyedik 4 ponttal, Szenegál az ötödik 2 ponttal, Kazahsztán a hatodik 0 ponttal. A csoport első három helyezettje jut a középdöntőbe, és az egymás elleni mérkőzéseken szerzett pontokat viszik tovább, azaz Spanyolország négy pontot, Montenegró kettőt, Románia egyet sem.

Első középdöntőbeli mérkőzését vasárnap játssza a román együttes a D csoport győztese, azaz Oroszország vagy Svédország ellen.

A pénteki találkozón a következő felállásban léptek pályára a csapatok:

Románia: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska – Aneta Udriştioiu, Laura Pristăviţa (1 gól), Cristina Neagu (10), Raluca Băcăoanu, Gabriela Perianu (2), Crina Pintea (2), Cristina Florica, Elena Dache, Anca Polocoşer, Lorena Ostase (2), Sonia Seraficeanu (5), Mădălina Zamfirescu, Ana Maria Iuganu (6). Szövetségi kapitány: Tomas Ryde.
Magyarország: Bíró Blanka, Kiss Éva, Triffa Ágnes – Tóvizi Petra (1), Schatzl Nadine (2), Kovacsics Anikó (6), Klujber Katrin (1), Márton Gréta, Kovács Anna (1), Vámos Petra (1), Háfra Noémi (4), Faluvégi Dorottya, Lukács Viktória (2), Szabó Laura (6), Tomori Zsuzsanna (3), Tóth Gabriella. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

(Agerpres, fotó: archív)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük