Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Láthatáron a videóbíró bevezetése!

Láthatáron a videóbíró bevezetése! Sport

Răzvan Burleanu, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elnöke kedden kijelentette, garanciát vállal arra, hogy a mérkőzések vitás helyzeteinek, jeleneteinek tisztázását segítő videóbírót már 2022 nyarán hivatalosan is bevezetik Romániában.

Hirdetés
Hirdetés

Konkrét terv is létezik arra, hogy a legelső alkalom a 2022-es romániai Szuperkupa júniusi döntője lenne, ahol a bajnok és kupagyőztes játszik majd. Egyeztetések zajlanak Kyros Vassaras-szal (Kyrosz Vasszarasz), a román szakszövetség játékvezetői testületének elnökével, hogy a videóbírót esetleg már a Románia Kupa 2022. május 19-i döntőjén is használják, de a jelenlegi tényállás szerint ez kevésbé valószínű. 

Răzvan Burleanu elmondta, a jövő júniusi bemutatkozás után a videóbíró használatát állandósítják, az eszköztár és a személyzet ott lesz a 2022-2023-es Liga 1 bajnokság minden mérkőzésén. A szakszövetség tanfolyamot indított a játékvezetők előzetes felkészítésére.

A videóbírót már több nemzeti és nemzetközi mérkőzésen, tornán, bajnoki vagy kupasorozaton alkalmazták, és meglehetősen sok sorsdöntő helyzetben megváltozott a pályán bíráskodó játékvezető ítélete, illetve sok esetben csak a VAR-elemzés után történtek döntések gólokra, leshelyzetekre, durvaságokra stb. vonatkozóan. A videóbíró nemzetközi betűjele a VAR, ami az angol elnevezés (video assistant referee) rövidítése. Nem azonos a már korábban alkalmazott gólbíróval!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások