Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsi OSK, a remibajnok!

Sepsi OSK, a remibajnok! Sport

A Román Labdarúgó-szövetség újabb statisztikai adatokat tett közzé, listájuk legelején a Sepsi OSK áll! Nem rossz, de nem is föltétlen nagyon jó elsőbbség.

Hirdetés
Hirdetés

A szakszövetség illetékesei az élvonalbeli 16, a másodosztályú 20 és a harmadosztályú 99 csapat szereplését vizsgálták, és azt nézték, a 135 csapat közül melyik játszott a legtöbbször döntetlenre a bajnoki mérkőzéseken. Tizenöt forduló eredményeit vették figyelembe, valószínűleg azért, mert a 3. Ligában (L3) ennyi forduló után jött a téli szünet, sőt, a 2. Ligában (L2) is a 16. fordulóig jutottak.

Nos, a 15 egységes fordulóban a három szinten szereplő 135 csapat közül fölényes első a Sepsi OSK, amely a 2021-2022. évi 1. Liga (L1) első 15 fordulójában 8 alkalommal végzett döntetlenre, ami 50 százalékot meghaladó arány. Ötször volt 1–1, egyszer 2–2. kétszer 0–0. A 8 döntetlenből 5 volt idegenben, eszmeileg a legértékesebb az FCSB és Universitatea Craiova otthonában elért 1–1.

A 17. fordulóban jött még egy döntetlen, 0–0 saját pályán a Chindiával, ez a „remi” megerősítette volna a Sepsi OSK fölényét a döntetlenek tekintetében, de az FC Botosani utolérte három egymás utáni döntetlenjével. Eközben az UTA is rátett még kettőt az eredeti 6-ra, így 8 döntetlennel most már a második. Érdekesség, hogy 2021. augusztus 23-tól, a 6. bajnoki fordulótól a Sepsi OSK egymás után hatszor végzett döntetlenre!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük