Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kevésen múlt a bravúr

Kevésen múlt a bravúr Sport

Az újonc Háromszéki Ágyúsok jégkorongcsapata hétfőn és kedden is kis híján borsot tört a bajnoki címvédő Brassói Corona orra alá a Deme László Műjégpályán. Az első találkozón a háromszékiek közel álltak a bravúrhoz, miután hátrányból fordítottak, a Cenk-alattiak viszont a legvégén behúzták a győzelmet (3–4). A második összecsapás ennél simább brassói sikert hozott (2–4).

Hirdetés
Hirdetés

A favoritnak számító Brassó hétfőn már a 3. percben vezetést szerzett Albert Zagidullin révén, majd még a harmad letelte előtt Garet Hunt találatával megduplázta előnyét (0–2). A második harmad az Ágyúsoké volt, akik a 23. percben Antal Alfréd passza után Gecse Olivér góljával szépítettek (1–2), majd alig tíz perc múlva Márton Koppány jóvoltából kiegyenlítettek (2–2). A mieink a harmad végén emberelőnyben is támadhattak, azonban nem tudtak újabb találatot bevinni, így egyenlő állásról kezdődött az utolsó felvonás.

Az utolsó húsz perc elején Pelle Torstensson csapata elhitte, hogy van keresnivalója a mérkőzésen, ennek megfelelően a 47. percben a vezetést is átvette, miután Márton Koppány átadását Antal Alfréd kapuba küldte (3–2). Pár perccel később Ferencz Joseph kétperces kiállítást kapott, és a létszámfölényt kihasználó Brassón volt az egyenlítés sora (3–3). A véghajrában siker koronázta a barcaságiak rohamait, 43 másodperccel a találkozó vége előtt Pavlo Boriszenko megszerezte csapatának a győzelmet (3–4).

Kedden ott folytatták a felek, ahol egy nappal korábban abbahagyták, a 10. percben Roberto Gliga törte meg a gólcsendet (0–1), majd a 17. percben, egy emberelőnyt kihasználva, Radim Valchar megduplázta a vendégek előnyét (0–2). Az Ágyúsok a második harmad elején szépítettek, ám az egyenlítés nem jött össze, Brassó a 29. percben visszaállította kétgólos előnyét (1–3). A mieink az orosz kontingens – Szergej Pajor, Alekszandr Bolsakov – hathatós együttműködésének köszönhetően ismét felzárkóztak (2–3), de a rutinosabb ellenfél az 50. percben megszerezte negyedik találatát.

Eredmények: Háromszéki Ágyúsok – Brassói Corona 3–4 (gólszerzők: Gecse Olivér 23., Márton Koppány 33., Antal Alfréd 47., illetve Albert Zagidullin 3., Garet Hunt 14., Pavlo Boriszenko 48., 60.). Háromszéki Ágyúsok – Brassói Corona 2–4 (gólszerzők: Szergej Pajor 22., Alekszandr Bolsakov 38., illetve Roberto Gliga 10., Radim Valchar 17., Albert Zagidullin 29., Kovács Mátyás 50.).

A Háromszéki Ágyúsok szombaton és vasárnap ismét hazai környezetben játszanak, a Bukaresti Steaua látogat Kézdivásárhelyre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük