Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó úton halad az úszó

Jó úton halad az úszó Sport

Nemrég harmadik alkalommal rendezték meg Csíkszeredában az országos rövidpályás úszóbajnokságot, ahol rajtkőre állt a sepsiszentgyörgyi Ciprian SK sportolója, Barabás András is. A Csíki Csobbanóban megtartott viadalon a megyeszékhelyi úszótehetség öt számban ugrott medencébe, és három döntőt úszva négy egyéni rekordot jegyzett.

Hirdetés
Hirdetés

Összesen 350 versenyző és 150 kísérő részvételével az elmúlt héten Csíkszeredában rendezték meg az utánpótlás, ifjúsági és felnőtt országos rövidpályás úszóbajnokságot. A sepsiszentgyörgyi Barabás András az első versenynapon 50 méter pillangóban és 100 méter gyorson volt érdekelt: előbbi szám döntőjében 25.62 másodperces idővel csapott célba, és egyéni csúcsot elérve nyolcadik lett; a hosszabbik számban 53.85 másodpercet úszott, és a 20. helyen végzett.

Az országos bajnokság második napján 50 m mellen indult Barabás, aki ismét döntőbe jutott, ahol 29.59 másodperces egyéni rekorddal a 10. pozícióban zárt. A negyedik versenynapon 50 m gyorson szerepelt a háromszéki versenyző, és újfent döntőt vívott, ahol 24.14 másodperces időeredménnyel, újabb egyéni legjobbat elérve, a 10. lett. Barabás 100 m vegyesúszásban is érdekelt volt, ám a szakszövetség hivatalos portáljának adatai szerint kizárták ebből a számból.

„András eredményei bajnokságról bajnokságra jobbak” – vélekedett Ciprian Grosu edző, aki szerint tanítványa kemény munkával érte el ezeket, amiért mindenképp dicséret illeti az ifjú sportolót.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük