Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Életeket mentett a glória

Életeket mentett a glória Sport

Díjakat csak Carlos Sainz, Sergio Pérez és Lewis Hamilton kapott a vasárnapi Brit Nagydíjon, győztese viszont sokkal több volt a délutánnak. A rajtnál történt balesetekben csodával határos módon senki sem sérült meg, hála az F1-es autók fokozott biztonságának. Egy nap alatt két életet is megmentett a fejvédő glória.

Hirdetés
Hirdetés

Alexander Albont az esti órákban kiengedték a kórházból, Csou Kuan-jü pedig már a leintés után visszatért a paddockba a csapatához. Utóbbi versenyző bukása volt az igazán sokkoló látvány. Az Alfa Romeója a George Russell-lel történt ütközés következtében már a pályán fejre borult, és így csúszott végig a gumifalig, ahol egy újabb ugratás után hassal a törmelékfogó kerítésbe csapódott. Csou fejjel lefelé szorult be az autójába a szűk helyen, miközben a bukócsöve már sehol sem volt, fejét és életét a glória óvta.  Csodával határos módon sérülés nélkül megúszta a balesetet.

A glória a nap folyamán másodszor tett jó szolgálatot, hiszen a Forma–2-esek délelőtti versenyén Roy Nissanyt is megmentette. A magyar kötődésű izraeli a Dennis Haugerrel történt balesete során csak a glória oltalmának köszönhette, hogy az ellenfele kerékvető által megdobott, irányíthatatlan autója nem a fejét torpedózta meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük