Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Remek tapasztaltszerzési lehetőség

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC kis pingpongozója, Ecaterina Simon a 13–16. helyen zárta az elmúlt hét végén Slatinán megtartott, az ifjúsági III-as (9–10 évesek) korosztály számára kiírt asztalitenisz Top16-os vetélkedőt. A kétnapos viadalon az ország legjobb tizenhat fiú és lány sportolója vett részt. A Top16-os vetélkedő csoportkörrel indult, a szervezők négy kvartettbe sorolták be a megmérettetésre meghívott tizenhat pingpongozót. Megyénk egyetlen képviselőjeként a megyeszékhelyi Sepsi-SIC sportolója, Ecaterina Simon első meccsén 3–0-ra kikapott a konstancai Alexandra Stoiantól, majd következett a câmpulungi Bianca Pribeag elleni párharc, amit a szentgyörgyi lány előnyből veszített el 3–1-ra. A csoportkör utolsó találkozóján Simon a hazai környezetben szereplő Bianca Tomával vette fel a harcot, de sajnos egy újabb 3–0-s vereséget könyvelt el. A 9–16-os helyosztók mindkét összecsapásán alul maradt a Sepsi-SIC reménysége, aki így a 13–16. helyen fejezte be a kétnapos viadalt.

„Nem volt könnyű verseny, hiszen itt már nincsenek gyenge játékosok. A csoportkörben a lányom közel volt ahhoz, hogy megnyerjen egy meccset, de végül nem jött össze neki. Tapasztalatszerzésnek mindenképp jó volt, Ecaterina reális eredményt ért el” – nyilatkozta érdeklődésünkre sportolóink edzője és édesapja, Teodor Simon.

Végeredmény: 1. Kariss Șerban (Bukaresti Steaua), 2. Nadalia Ionașcu (Voința Câmpulung), 3–4. Alexandra Stoian (Konstancai SPL), Andreea Stancu (Buzăui MSK), …13–16. Ecaterina Simon (Sepsi-SIC).

Újabb Axente bravúr

Cătălina Axente a női mezőny legmagasabb pontszámával magabiztosan maga mögé utasított mindenkit a strandbirkózó World Series harmadik, franciaországi állomásán. A +70 kilogrammos súlycsoportban versenyző, 27 éves címvédő a törökországi aranyérem után másodszor tudott diadalmaskodni a sorozatban, ezt megelőzően Spanyolországban nem sikerült dobogóra állnia. Következik július 9-én és 10-én a görögországi forduló, majd a sorozat szeptember 3-án és 4-én Konstancán zárul.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük