Felhívás!

Szépen csillog az ezüst

Szépen csillog az ezüst Sport

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai büszkék a hazai rendezésű világbajnokságon nyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

A házigazda a Margitszigeten rendezett fináléban óriási csatában, 9–7-re kapott ki a sorozatban negyedik sikerét szerző, a legutóbbi három olimpián győztes amerikai együttestől. Bíró Attila szövetségi kapitány megjegyezte, 2020 óta minden világversenyen dobogós az együttes, nem szeretnének ebből lejjebb adni, a fejlődés töretlen, de még győzniük is meg kell tanulniuk. A magyar válogatott a 2013-as barcelonai bronzérem után lett újra dobogós világbajnokságon, legutóbb 2005-ben Montrealban játszott vb-döntőt, akkor éppen az aktuális címvédő amerikai csapatot győzte le, megszerezve ezzel története második vb-aranyát.

A magyar férfi vízilabda-válogatott a hetedik helyen végzett a hazai rendezésű világbajnokságon: Märcz Tamás együttese a helyosztón 8–6-ra győzte le Montenegrót. A magyar válogatott ennél csak egyszer szerepelt gyengébben világbajnokságon, 1986-ban Madridban kilencedikként végzett. A döntőt ötméteresek után Spanyolország nyerte.

A magyarok öt éremmel zárták a vizes világbajnokságot: az úszó Milák Kristóf a Duna Arénában 100 és 200 méter pillangón diadalmaskodott, a nyíltvízi úszóknál a váltó második, Gálicz Péter pedig 25 kilométeren harmadik volt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. július 6., 8:22
    ÉRTÉKELÉS: 2

    A ma reggeli adasba meg volt hivva az egyik sztar a csapatbol….hat magyarul is alig tudott szegenyke, valami Natasa nevvel produkalt.Nemzeti valogatott? 🙂