Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Búcsúztak a magyarok

Búcsúztak a magyarok Sport

Hiába mondták többen is, hogy a magyar együttes akár éremre is esélyes lehet a részben saját rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokságon, még a csoportból sem sikerült továbbjutni, története legrosszabb pozíciójában, 15. helyen zárt.

A magyar férfi kézilabda-válogatott nem jutott tovább az Európa-bajnokság csoportköréből, miután nagy csatában 31–30-ra kikapott Izlandtól a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában. A csoportriválisok közül az izlandi mellett a holland válogatott harcolta ki a középdöntőbe jutást, miután szoros végjáték után egy góllal felülmúlta a portugál csapatot. A társházigazda szlovákok a magyar együtteshez hasonlóan a harmadik helyen zártak, és ők is búcsúztak a további küzdelmektől.

Hirdetés
Hirdetés

Amint arról az Európai Kézilabda-szövetség honlapja beszámolt, az Eb-k történetében – amióta legalább négy csoportban rendezik az előcsatározásokat – csak 2006-ban, a Svájcban rendezett tornán fordult elő, hogy a házigazda még a csoportból sem tudott továbblépni.

A csoportküzdelmek lezárultával az is kiderült, hogy a magyar válogatott a 15. helyen zárta az Európa-bajnokságot. Ezzel a magyar együttes története legrosszabb pozíciójában zárt. Az eddigi legrosszabb szereplés a 2010-es és a 2018-as 14. helyezés volt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük