Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Budescu helyett Bălașa

Budescu helyett Bălașa Sport

A bukaresti sportsajtó kedden kész tényként közölte, hogy a Sepsi OSK megszerezte a tapasztalt Constantin Budescu játékjogát. A 17-szeres válogatott játékossal szóban valóban megegyeztek a sepsiszentgyörgyiek, azonban hiába várták, hogy megérkezzen aláírni a szerződését, az utolsó pillanatban „meggondolta magát”, és az FC Voluntari-t választotta. Az OSK ellenben leigazolta Mihai Alexandru Bălașa hátvédet.

Mégsem lesz a Sepsi OSK játékosa Constantin Budescu, a tehetséges, ugyanakkor rendkívül szeszélyes támadó újfent tanúbizonyságát adta megbízhatatlanságának, miután az utolsó utáni pillanatban kihátrált az egyezségből. Pedig a 32 éves, válogatott játékos – miután szerződést bontott az FCSB-vel – maga jelentkezett a sepsiszentgyörgyi klubnál, meg is állapodtak a szerződés részleteiről – ám ő végül mégsem érkezett meg Sepsiszentgyörgyre.

Hirdetés
Hirdetés

Diószegi László, a Sepsi OSK klubelnöke közösségi oldalán részletesen beszámolt arról, hogyan zajlott az egyeztetés a hírhedt labdarúgóval. „Hétfő este elküldtük a szerződést neki, elolvasta, és egy apró dolgot akart megváltoztatni rajta. Azt mondta, másnap reggel 8 körül itt lesz, addig kiigazítjuk a szerződés szövegét, ahogy kérte, és akkor már a 10 órai edzésen részt is vesz. 12 óra körül elküldött egy képet, hogy összepakolt és indul. Sajnos nem érkezett meg, sőt, 16 óra körül írt egy SMS-t, hogy úgy döntött, Bukarestben marad!” – közölte a klubvezető. Diószegi László rámutatott, Budescu a szavát adta, hogy a Sepsi OSK-hoz jön, minden megvolt beszélve, de ezzel a húzással újra rádöbbent arra, hogy az adott szó egyes embereknél nem jelent semmit. Ugyanakkor hangsúlyozta, nem ez az első ilyen eset, amióta az élvonalban szerepelnek, de tapasztalatuk szerint az ilyen játékosok nem érvényesültek a választott csapatuknál. „Égi jel lenne, hogy így tudtuk meg, nem nálunk a helye? Lehet, és legalább tudjuk, kire mennyit számíthatunk! Senki sem pótolhatatlan a csapatban, egyedül ti, a szurkolók! Mert együtt megyünk előre jóban és rosszban! Hajrá, OSK!” – szögezte le Diószegi.

Szerdán pedig be is jelentették a legújabb szerzeményt, a csapat tapasztalt középhátvéddel bővítette sorait a nyolcszoros válogatott Mihai Alexandru Bălașa személyében. A 27 éves játékos másfél évre szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval. Mihai Alexandru Bălașa legutóbb az Universitatea Craiova játékosa volt, de korábban a FCSB, Konstancai Viitorul, valamint az olasz AS Roma, Trapani és Crotone együttesekben is szerepelt. Cristiano Bergodi vezetőedzővel jól ismerik egymást, dolgoztak már együtt az oltyán csapatnál. Sajtóértesülések szerint Bălașa havi nyolcezer eurót keres majd az OSK-nál. A román hátvéd azután került képbe, miután nem sikerült megegyezni a horvát Slavko Braliccsal (Eszék).

A január 24-ei bajnoki folytatásra készülő Sepsi OSK tegnap felkészülési mérkőzésen Păun (7.), Damaşcan (13.) és Golofca (30., 63.) góljaival 4–0-ra verte a 2. Ligában érdekelt Szeben megyei Sellenberk csapatát. Az OSK kerete a mérkőzésen: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ispas, Păun, Eder, Ashkovszki, Aganovic, Golofca, Damaşcan. Csereként pályára lépett: Began (46.), Tincu (46.), Fofana (46.), Ştefănescu (46.), Dumitrescu (46.), Luckassen (46.), Bojic (58.), Vaşvari (58.), David Robert (70.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük