Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Balogh Hanna ismét bizonyított

Balogh Hanna ismét bizonyított Sport

A Kolozsvári MSK színeiben versenyző sepsiszentgyörgyi Balogh Hanna aranyérmet érően versenyzett az U23-as cselgáncs országos bajnokságon a 70 kilogrammos súlycsoportban.

Hirdetés
Hirdetés

Szombaton a bukaresti Lucian Grigorescu Sportterem adott otthont az U23-as korosztály számára kiírt országos bajnokságnak, amelynek háromszéki résztvevője is volt a sepsiszentgyörgyi Balogh Hanna személyében. A dupla leigazolással rendelkező kiválóság február végén még a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK-nak szerzett bajnoki címet az U18-asok között, most viszont nagyobb korcsoportban is letette a névjegyét.

A Kolozsvári MSK színeiben küzdő tehetséges cselgáncsozó (70 kg) a legjobb négy között kezdett csak, és az elődöntőben simán verte a nagyváradi Gyökér Iasminát. A fináléban a bukaresti Francesca Corneliuval került szembe, s bár ellenfele egy fejjel volt magasabb, Hannának sikerült győzedelmeskednie. Sportolónk legközelebb az április 1–3. között Foksányban esedékes U21-es országos bajnokságon lép majd tatamira, ahol idénybeli harmadik aranyérmét szerezheti meg.

Eredmény (U23, 70 kg): 1. Balogh Hanna (Kolozsvári MSK), 2. Francesca Corneliu (Bukaresti CSM), 3. Gyökér Iasmina (Nagyváradi Körös SK) és Cătălina Bungărdean (Bukaresti 5-ös számú ISK).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük