Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A sportélet alkonya?

Újabb halasztásokat, változásokat jelentettek be a koronavírus-járvány miatt. Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) meghosszabbították a közös edzések tilalmát: a csapatok a jövő péntekig nem gyakorolhatnak együtt. A bajnokság a jelenlegi tervek szerint május 10-én folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) pénzügyi támogatást nyújt azoknak a kluboknak, amelyek anyagi helyzete a kényszerszünet miatt megrendül. A harmad- és negyedosztályú egyesületek, valamint futsalcsapatok számára négymillió euró áll rendelkezésre, amit kamatmentes kölcsön formájában tudnak folyósítani. További könnyítést jelent, hogy a következő két esztendőben nem kell tagsági díjat fizetniük. Az első- és a másodosztályú klubok számára 500 millió eurós hitelkeret létrehozását mérlegelik, de ehhez a La Ligának és a legjobb anyagi helyzetben lévő kluboknak is hozzá kellene járulniuk. Luis Rubiales, az RFEF elnöke elmondta, ha a járványhelyzet a következő hetekben enyhül, akkor a bajnoki szezon augusztusig vagy szeptemberig is meghosszabbítható.

A Forma-1-es Kanadai Nagydíj szervezője szerdán azt nyilatkozta, nagyjából három héten belül kell eldőlnie, hogy elhalasztják-e a montreali versenyhétvégét. Francois Dumontier azt mondta, ha a járványügyi helyzet húsvétig javul, a létesítmény készen áll majd arra, hogy június közepén vendégül lássa a mezőnyt. Az F1 idei szezonja még nem kezdődött el, az első nyolc futamot elhalasztották vagy törölték, jelen állás szerint Kanadában rajtolna az idény.

A wimbledoni teniszbajnokságról a jövő héten döntenek. A főtábla mérkőzései június 29-én, az előkészületek pedig április végén kezdődnének, de egyelőre a halasztás vagy a törlés sem zárható ki, viszont zárt kapus mérkőzéseket biztosan nem rendeznek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük