Felhívás!

Karantén alatt az aneszteziológia és intenzív osztály is!

Karantén alatt az aneszteziológia és intenzív osztály is! Kovászna megye

Karantén alá került a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztálya tegnap este – tájékoztat a kórház.

Az egészségügyi intézményben újabb COVID 19 fertőzéses esetet mutattak ki, most két páciens esetében. Egyikük az intenzív terápián feküdt, amikor tesztje pozitív lett koronavírusra. Az osztályon dolgozó 13 személyt karantén alá helyezték, a személyzet többi tagja – 46-an – otthoni elkülönítésben maradnak. 

A második beteg, akit jelenleg a fertőző osztályon ápolnak, külföldről érkezett haza, de az információt elhallgatta, ezért a tüdőkórházban ápolták, de tünetei miatt áthelyezték a fertőzőre. 

A kórház közleménye szerint, mindkét esetben járványtani kivizsgálás indult, ennek következményeként minden olyan munkatárs, aki a beteggel közvetlen kapcsolatba került, kötelező módon házi karanténba vonult. Más intézkedésre, jelen pillanatban nincs szükség.

A nőgyógyászat és újszülött osztályokon, illetve a szülőszobán dolgozó személyzet, valamint a bizonyítottan fertőzött személyekkel közvetlen kapcsolatba került, más osztályon dolgozó munkatársak köréből eddig 106 személyt teszteltek, összesen 6 esetben lett pozitív a teszteredmény. Így a koronavírussal fertőzött kórházi munkatársak száma 7-re emelkedett.

A három karantén alá helyezett osztályon bentfekvő, tesztelt 29 betegből csütörtök délutánig senkinek nem volt pozitív teszteredménye, így ezek egy része hazamehetett, viszont kötelező módon házi elkülönítésbe kerülnek. Akiknek a kezelés megköveteli, azok maradnak továbbra is az osztályokon, ahol orvosi ellátásban részesülnek. Csütörtökön 46 kórházi alkalmazottat teszteltek, beleértve az intenzív osztály 13 alkalmazottját is, akik a lezárt osztályon vannak és a 4 beteg orvosi felügyeletét látják el.

A sürgős eseteket helyzetenként mérlegelve Kézdivásárhelyre vagy Brassóba irányítják át. Az új szülészet-nőgyógyászati sürgősségi eseteket továbbra is a kézdivásárhelyi kórházba irányítják.  A Közegészségügyi Igazgatóság folytatja a mintavételt, a járványtani kivizsgálást kiterjesztik. 

CIKKÜNK FRISSÜL! 

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 27., 8:33
  ÉRTÉKELÉS: 17

  Kérdésem csak az lenne hogy ha valakit sürgösen kellene az intenzivre vinni mi történik ….. megvárják amíg lejár a 14 nap karantén az osztályon vagy végignézik ahogy meghal a páciens.
  A szomorú az hogy a vezetőség kiáll hatalmas mellénnyel, tesztvásárlas, helyben tesztelés de az igazság az hogy az alkalmazottakat is majdnem hogy nem akarják tesztelni. Ebben a stílusban gondolom nagyon hamar visszanyeri azt a hitelességet ami nem is volt a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége.
  Egeszséget minenkinek.

  • User
   Dátum: 2020. március 27., 10:47
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Talán a beteget kéne hibáztatni, aki nem mondott igazat, nem? Egyébként a karantén nem azt jelenti, hogy teljesen leállt a működése, ha valaki annyira súlyos állapotban van valószínű befogadják.

  • User
   Dátum: 2020. március 27., 11:17
   ÉRTÉKELÉS: 1

   ”A sürgős eseteket helyzetenként mérlegelve Kézdivásárhelyre vagy Brassóba irányítják át. Az új szülészet-nőgyógyászati sürgősségi eseteket továbbra is a kézdivásárhelyi kórházba irányítják.” A kérdésre a válasz is le van írva a cikkbe…

 • User
  Dátum: 2020. március 27., 11:35
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Egy idos sucseavai neni ma a 10 oras Romania tv hiradojaban sirva es jajveszekelve meselte el, hogy a koronavirus szimptomaival most ket napja szallitottak korhazba, ahol beraktak egy elkulonitett szobaba es azota sem gyogyszert, semmilyen kezelest de meg egy kanal teat sem adtak neki. Azt mondta, hogy ilyen ellatas mellett jobb lett volna ha otthon a szerettei koreben halna meg, mert ott a korhazban, ilyen korulmenyek kozt biztosan meg fog halni. Es azt is elmondta, hogy meg egy koronavirus tesztet sem voltak hajlandoak megcsinalni neki, azota miota bent fekszik. Sirt es rimankodott a teveseknek, hogy segitsenek rajta. A Romania tv riportere azonnal folhivta ,az ugyancsak koronavirussal fertozott es ugyanabba a korhazba bentfekvo Gheorghe Flutur suceavai szenatort, akinek ugyebar egybol elvegeztek a koronavirus tesztet, es teljesen mas korulmenyek kozt megkezdtek a kezeleset (O jol van, koszoni!), es megkerdeztek tole, hogy mi ez a megkulomboztetes ,talan minden ember nem egyforma, vagy nincsenek egyforma jogaink ?! Kitero valaszokat adott, hogy neki errol nincsen tudomasa, mert o bennfekvo beteg stb. Hat igy allunk emberek a hires roman demokraciaval es ezekkel a hazug es nemzetarulo (most mar gyilkos is !) kormanyokkal, melyek 30 eve csak felrevezetik es hazugsaggal traktaljak a roman allampolgarokat ! Remelem, hogy Kovaszna megyeben nem igy van !

 • User
  Dátum: 2020. március 28., 11:17
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Hogy nálunk sem különb a helyzet ? – az a kormány és a hatóság feladata megoldani de csak a mi hozzáállásunk , egymás iránti törödésünk és tiszteletünk segítségével megoldható .