Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Széthull a BL-negyeddöntős CSM Bukarest

Széthull a BL-negyeddöntős CSM Bukarest Sport

Kényszerhelyzetbe került a CSM Bukarest, ezért felfüggeszti tevékenységét. A női kézilabdacsapat akár szét is eshet, mivel a klubot birtokló fővárosi városvezetés immár négyhavi bérrel tartozik a játékosoknak, sajtóértesülések szerint március 25-től a sportolóknak jogukban állt szerződésük felbontását kérni.

Hirdetés
Hirdetés

Ekkor telt el 90 nap az utolsó fizetés átutalása óta, és várhatóan a légiósok többsége él is ezzel a lehetőséggel, és elhagyja a román klubot. Még azok a játékosok is a távozáson gondolkodnak, akik nemrégiben hosszabbítottak szerződést, mint Elizabeth Omoregie vagy Jelena Grubisic. Egy kormányhatározat értelmében a sportklubok is kényszerszabadságra küldhetik alkalmazottaikat az országos átlagfizetés 75 százalékát fizetve nekik, azonban az összeg nem haladhatja meg a 800 eurót. Másrészt, azok a klubok, amelyek nem küldik kényszerszabadságra játékosaikat, nem költhetnek közpénzt a fizetésekre – márpedig a CSM bevételei szinte kizárólag a bukaresti költségvetésből származnak.

A klub legalább egyhavi bért megpróbált kikunyerálni a Főpolgármesteri Hivataltól, hogy elkerülje a 90 napos határidőt, ám a bukaresti vezetés erre sem volt hajlandó. Ezért a CSM kilátástalan helyzetbe került, és egy közleményt adott ki, amelyben bejelentette: felfüggeszti tevékenységét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük