Felhívás!

Románia 700 ezer adag vakcinát ad el Írországnak

Románia 700 ezer adag vakcinát ad el Írországnak Románia

Románia 700 ezer adag Pfizer/BioNtech vakcinát ad el Írországnak. Az üzletet Micheál Martin ír miniszterelnök jelentette be Twitter-oldalán. “Ez örvendetes lökést ad a kampányunknak, amely hatalmas társadalmi támogatottságot élvez” – írta bejegyzésében.

“Megállapodást kötöttünk Romániával további 700.000 adag Covid-vakcina beszerzéséről. Ez nagyszerű hír, és üdvözlendő lökést ad kampányunknak, amely hatalmas támogatást élvez az ír közvélemény körében” – írta Micheál Martin.

Az oltóanyagokat augusztus folyamán szállítják Írországba, közvetlenül a Pfizertől, a Románia által eredetileg megrendelt adagok újraelosztása révén. Románia korábban Dániának is eladott mintegy egymillió adag feleslegessé vált oltóanyagot.

Jelenleg Írországban az egyik legmagasabb a COVID-19 elleni átoltottság Európában. A 3,8 millió fős felnőtt lakosság mintegy 45%-át mindkét adaggal beoltották, 65% pedig legalább az első dózist megkapta.

Az ír kormány reméli, hogy a fiatalok oltásának felgyorsítása lassítani fogja a koronavírus Delta-változatának terjedését, és lehetővé teszi a gazdaság újraindítását.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.