Felhívás!

Iohannis szerint a koalíció működik, de nem tökéletesen

Iohannis szerint a koalíció működik, de nem tökéletesen Románia

Elégedetlenségét fejezte ki szerdán Klaus Iohannis amiatt, hogy a kormánypártok adósak bizonyos reformok végrehajtásával. Az államfő szerint a koalíció működik, ha nem is tökéletesen.

Szerdai sajtónyilatkozatában Klaus Iohannis emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi kormánykoalíciót alkotó pártok nem is olyan rég, a múlt év végén még szemben álltak egymással a választási kampányban. “Érthető módon időnek kell eltelnie, amíg egy ilyen koalíció bejáratódik és működni kezdenek a kormányzási mechanizmusok. Tekintettel arra, hogy honnan indult, elmondhatom, hogy igen, a koalíció működik, de nem tökéletesen” – fogalmazott az államfő.

A koalíció működésének hiányosságairól szólva Iohannis felrótta a kormánypártoknak, hogy még mindig nem számolták fel az igazságszolgáltatásban elkövetett bűncselekményeket vizsgáló ügyészséget, illetve még nem készültek el az igazságügyi törvények tervezetei. “Emiatt én elégedetlen vagyok, de vannak további, korábban beígért reformok is, amelyek végrehajtása a megtárgyalásuk szintjén rekedt. Van még tehát bőven javítanivaló, de én úgy gondolom, hogy ez az összetételű koalíció működőképes’ – jelentette ki Klaus Iohannis a Comana Natúrparknál tett látogatásán.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.