Felhívás!

Orban az új tanévről: nem tudni, hogyan alakul a járvány, minden helyzetre fel kell készülni

Orban az új tanévről: nem tudni, hogyan alakul a járvány, minden helyzetre fel kell készülni Románia

Nagyon alaposan elő kell készíteni az új tanévet, a szakhatóságoknak minden lehetőséggel számolniuk kell – hangsúlyozta pénteken a miniszterelnök.

Ludovic Orban azt mondta, nem tudni, hogyan alakul a járvány, ezért minden helyzetre fel kell készülni, a hatóságoknak biztosítaniuk kell a megfelelő infrastruktúrát, logisztikát ahhoz, hogy a pedagógusok bármilyen körülmények között tanítani tudjanak.

“Nagyon alaposan és körültekintően kell előkészíteni a tanévkezdést, készüljenek fel mindenre. Én bízom önökben, bízom a romániai tanárok ama képességében, hogy bármilyen helyzethez alkalmazkodni tudnak, közel tudják tartani magukhoz diákjaikat, akkor is, ha nem lehetnek valamennyien jelen a teremben, akkor is, ha optikai kábelen és a számítógép képernyőjén keresztül kell tartaniuk a kapcsolatot” – fogalmazott Orban a Bukarestben megszervezett Telesuli-gálán mondott beszédében.

A kormányfő ugyanakkor megköszönte a képességfelmérő és az érettségi megszervezésében részt vett tanárok munkáját, hangsúlyozva, a vizsgák kapcsán indított “agresszív kampány” dacára, annak ellenére, hogy egyesek arra buzdították a szülőket, ne engedjék gyerekeiket részt venni a vizsgákon, ezeket végül “példás körülmények között” tartották meg.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. július 4., 12:17
  ÉRTÉKELÉS: 3

  BblBlaa..
  Nagyon “körültekintően” járták el az épp bezárt tanév kapcsán is.
  Totális káosz. Nincs nagy reményünk.
  Megy a hülyítés és az online gyermekkínzás.
  Aki sosem tanított egy gyerekcsoportot az ne nyilatkozzon arról, hogy bízik a tanárok leleményességében, hogy online is meg tudják fogni a gyereket.
  A tanárnak muszáj, mert valahogyan meg kell dolgozzon a fizetésért. A kisgyereket viszont senki sem kérdezte.

 • User
  Dátum: 2020. július 4., 23:00
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Ez azt jelenti hogy biztos nem lessz tanev kezdes. A tanarok is jol lakhatnak, munkaba se kell menjenek es kapjak a nagy fizetest es nagyon meg vannak terhelve mert az ok gyerekeikre is kell vigyazniuk.En majd el vallalom, vigyazok helyetuk.

 • User
  Dátum: 2020. július 6., 12:33
  ÉRTÉKELÉS: -1

  De arra is kell gondolni hogy a falun élő gyerekeknek nincs internet és Számítógép azok hogy tudták és tudnak majd tanulni rájuk is kell gondolni hogy megtanuljanak legalább írni ,olvasni és számolni