Felhívás!

“Kis jogászokat” nevelnének

“Kis jogászokat” nevelnének Románia

A VeDemJust Szövetség levélben kéri az oktatásügyi minisztériumtól, hogy a líceumokban és szakiskolákban tegyék kötelező tantárggyá a jogot.

A javaslat indoklásában a szövetség egyebek között rámutat, az ifjú nemzedék és az egész társadalom számára rendkívül hasznos lenne, ha az iskolások a nagykorúvá válásuk előtti években elsajátítanák az alapvető jogi, jogrendi tudnivalókat, olyanokat, amiket   nem föltétlen csak pereskedés esetén tudnának később hasznosítani. A jogi oktatás növelné az ifjak felelősségtudatát, segítene abban, hogy szakmai, tanulmányi, családi életpályájuk elején kevesebb hibát kövessenek el, könnyebben eligazodjanak a társadalmi életben, a különféle intézményekkel való kapcsolatokban, legyen az akár egy munkaszerződés, egy lakásvásárlás, és hasonlók.

Az említett szövetség és partnerei a korábbi években már elérték azt, hogy a jogi nevelés szabadon választott, nem kötelező tantárgyként bekerüljön Bukarest és 27 megye 157 iskolai osztályának kiegészítő tantervébe, oktatási programjába. Összesen több mint 4100 középiskolás és szakiskolai diák, valamint 111 pedagógus vett részt a programban, és tapasztalatok kedvezőek, biztatóak.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.