Felhívás!

Felmérés: a lakosság 77%-a úgy véli, hogy újra kell nyitni február 8-án az iskolákat

Felmérés: a lakosság 77%-a úgy véli, hogy újra kell nyitni február 8-án az iskolákat Románia

A romániaiak több mint háromnegyede azon a véleményen van, hogy február 8-án a diákoknak vissza kell térniük az iskolák padjaiba – derül ki az Avangarde szociológiai kutatócsoport hétfőn közzétett felméréséből.

A közvélemény-kutatás eredménye rámutat, hogy a románok 77%-a véli úgy, hogy véget kell vetni az online oktatásnak és az iskolákat újra kell nyitni február 8-ától kezdődően. A megkérdezettek 16%-a mondta azt, hogy ellenzi ezt, 7%-a pedig nem tudott, vagy nem akart válaszolni erre a kérdésre.

A felmérés szerint ugyanakkor a lakosság 48%-át aggasztja a COVID-19-világjárvány, 27% kevésbé, 13% pedig egyáltalán nem aggódik a pandémia miatt. Ezzel szemben 11% nagyon aggasztónak találja a helyzetet, a megkérdezettek 1%-a nem tudott, vagy nem akart válaszolni a kérdésre.

A megkérdezettek 79%-a ugyanakkor nem értene egyet a teljes karantén újbóli bevezetésével, 17% pedig nem ellenezné ezt. A kérdésre 4% nem tudott, vagy nem akart válaszolni.

Ami a védőoltás beadatását illeti, a megkérdezettek 35%-a biztos beoltatja magát, 30%-uk még nem biztos ebben, 27%-uk még nem döntött, 8%-uk nem válaszolt a kérdésre.

A válaszadók 39%-a azt válaszolta, hogy a rendelkezésre álló eddigi információk alapján nem bízik annyira a COVID-19 elleni vakcinák hatékonyságában, 37%-uk pedig bízik. 24% nem akart vagy nem tudott válaszolni erre a kérdésre.

Az Avangarde telefonos felmérése január 15-17. között készült, 710 fős mintán, 3,5 százalékos hibaküszöbbel.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. január 20., 12:15
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Mar itt is az ideje az iskola kezdesnek, mar ott tartunk hogy a tanar nettes platformon uzeni a gyerekeknek hogy nem tud orat tartani mert nincen internet elerhetosege, hat ha sikerult nettes platformon uzenni akkor hogy nincs internet elerhetoseg – CSAK KERDEM !!! KESZ ROHEJ !!!