Felhívás!

Frissítették a magas járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét

Frissítették a magas járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét Románia

Frissítette hétfői ülésén az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) a magas járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét.

Az úgynevezett sárga zónás államokból Romániába érkezőknek 14 napra karanténba kell vonulniuk.

A CNSU hétfői határozata értelmében a következő országok szerepelnek a jegyzéken: Gibraltár, Cseh Köztársaság, Andorra, Írország, Szlovénia, San Marino, Egyesült Királyság, Panama, Izrael, Litvánia, Egyesült Államok, Montenegró, Portugália, Ciprus, Svédország, Monaco, Szlovákia, Aruba, Lettország, Liechtenstein, Hollandia, Észtország, Bonaire, Saint Eustatius és Saba, Svájc, Dánia, Spanyolország, Puerto Rico, Szerbia, Grúzia, Málta, Kolumbia, Sint Maarten, Olaszország, Turks- és Caicos-szigetek, Dél-afrikai Köztársaság, Horvátország, Luxemburg, Lengyelország, Franciaország, Németország, Ausztria,Seychelle-szigetek, Egyesült Arab Emírségek, Argentína, Kanada, Palesztina, Brazília, Jersey.

A CNSU határozata azt is kimondja, hogy nem kell karanténba vonulniuk azoknak a Romániába belépő személyeknek, akik legalább 10 nappal korábban megkapták a koronavírus elleni oltást és az emlékeztető oltást is.

Az előírt 14 napnál hamarabb, azaz a 10. napon kiléphetnek a karanténból azok a személyek, akik közvetlen kontaktjai igazoltan fertőzött személyeknek, de a 8. napon tesztelik magukat és a teszt eredménye negatív.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.