Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Johannis: Eugen Teodorovici nyilatkozata helytelen és románellenes

Johannis: Eugen Teodorovici nyilatkozata helytelen és románellenes Románia

Helytelennek és románellenesnek minősítette Klaus Johannis államfő Eugen Teodorovici pénzügyminiszternek az uniós országokban való munkavállalás korlátozásával kapcsolatos kijelentését.

A Cotroceni-palotában nyilatkozó államfő a téma kapcsán azt mondta, döbbenettel vette tudomásul, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) egyik meghatározó tagja „a románoknak az országban való fogva tartására tett javaslatot”. „Ilyesmire csak a kommunizmus idején volt példa” – mondta Johannis, aki szerint Teodorovici nyilatkozata „teljességgel helytelen” és aggodalomra ad okot. „Ha ezt akarja a PSD (…), akkor én csak azt mondhatom, hogy románellenes hozzáállása van” – tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés

Johannis szerint egy ilyen nyilatkozat után „minden normális országban” lemondana tisztségéről az érintett miniszter. „Az, hogy ő nem ezt tette, arra enged következtetni, hogy a PSD egyetért ezzel a hozzáállással, és ez nagyon elszomorító számomra és román emberek milliói számára. Hogy képzeli a PSD, hogy a szabad mozgáshoz és a szabad munkavállaláshoz való, a román állampolgárok által oly nehezen elnyert jogot csak úgy eltörlik, mert egy párt az európai gyakorlattól teljesen idegen megoldásokat szorgalmaz?” – tette fel a kérdést Johannis.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük