Felhívás!

Johannis: Eugen Teodorovici nyilatkozata helytelen és románellenes

Johannis: Eugen Teodorovici nyilatkozata helytelen és románellenes Románia

Helytelennek és románellenesnek minősítette Klaus Johannis államfő Eugen Teodorovici pénzügyminiszternek az uniós országokban való munkavállalás korlátozásával kapcsolatos kijelentését.

A Cotroceni-palotában nyilatkozó államfő a téma kapcsán azt mondta, döbbenettel vette tudomásul, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) egyik meghatározó tagja “a románoknak az országban való fogva tartására tett javaslatot”. “Ilyesmire csak a kommunizmus idején volt példa” – mondta Johannis, aki szerint Teodorovici nyilatkozata “teljességgel helytelen” és aggodalomra ad okot. “Ha ezt akarja a PSD (…), akkor én csak azt mondhatom, hogy románellenes hozzáállása van” – tette hozzá.

Johannis szerint egy ilyen nyilatkozat után “minden normális országban” lemondana tisztségéről az érintett miniszter. “Az, hogy ő nem ezt tette, arra enged következtetni, hogy a PSD egyetért ezzel a hozzáállással, és ez nagyon elszomorító számomra és román emberek milliói számára. Hogy képzeli a PSD, hogy a szabad mozgáshoz és a szabad munkavállaláshoz való, a román állampolgárok által oly nehezen elnyert jogot csak úgy eltörlik, mert egy párt az európai gyakorlattól teljesen idegen megoldásokat szorgalmaz?” – tette fel a kérdést Johannis.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.